Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Στο απροχώρητο η κατάσταση

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ συζητήθηκε στη Βουλή

Σε οριακό σημείο έχει φτάσει το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων της Αττικής ως αποτέλεσμα των πρακτικών όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου.

Απαντώντας ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Σ. Καλογιάννης, έκανε απλώς μια αναφορά στον περιφερειακό σχεδιασμό του υπουργείου του λέγοντας ότι έχουν εκδοθεί αποφάσεις έγκρισης περιβαλλοντικών όρων και για τέσσερα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στο Γραμματικό, στην Κερατέα και σε δύο τοποθεσίες στη Δυτική Αττική. Είπε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τις υπογραφές των σχετικών συμβάσεων δίνοντας έτσι το στίγμα ότι και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί τα βήματα των προηγούμενων ως προς τους χώρους αλλά και τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων της Αττικής.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, υπογράμμισε στην παρέμβασή της η Β. Νικολαΐδου τονίζοντας ότι έχουν μπλοκάρει τα πάντα όσον αφορά την απόθεση των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου. Οι ευθύνες για την κατάσταση, είπε, βαρύνουν τη σημερινή κυβέρνηση όπως και τις προηγούμενες αλλά και όσα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναινούν μ' αυτές τις πολιτικές.

Ζήτησε από τον υφυπουργό να προχωρήσει σε χωροθετήσεις και σχολιάζοντας την αναφορά στο Γραμματικό και την Κερατέα, είπε ότι ακόμα και εάν λειτουργήσουν εκεί χώροι απόθεσης θα εξυπηρετούν μόνο το 15% των απορριμμάτων. «Πρέπει, είπε, να βρεθεί μια λύση και να κοιτάξετε και τις περιοχές έξω από την Αττική. Τώρα πρέπει να δοθεί αυτή η λύση και να εξαιρεθεί η πολύ βεβαρημένη περιοχή των Ανω Λιοσίων γιατί από ό,τι φαίνεται πάει να ανοίξει ξανά ο ΧΥΤΑ που έχει κλείσει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ