Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πανελλαδικός ξεσηκωμός

«Για άλλη μια φορά θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει! Πανελλαδικός ξεσηκωμός» είναι το μήνυμα της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας προς την «Ιερή Συμμαχία» της ιδιωτικοποίησης (ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) και την πρόθεσή της να βάλει ταφόπλακα στη δημόσια δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, «να μας πιάσει στον ύπνο», ανακοινώνοντας την ημερομηνία έναρξης της συζήτησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, στις 10 Γενάρη.

Να μην ξεκινήσει - να σταματήσει κάθε συζήτηση, απαιτεί η Πανσπουδαστική ΚΣ και υπογραμμίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια περίοδο προωθούνται η κατάθεση του νόμου πλαισίου της ιδιωτικοποίησης και της υποβάθμισης των σπουδών και ένας ακόμα προϋπολογισμός λιτότητας και εξαθλίωσης της Παιδείας, που αποτελεί ωμό εκβιασμό των ΑΕΙ - ΤΕΙ για να ιδιωτικοποιηθούν και να υποβαθμιστούν μια ώρα νωρίτερα».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τη διαδικασία της Μπολόνια, τη στρατηγική της Λισαβόνας, φέρνουν αυτά τα μέτρα για να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του. Στόχος τους είναι η ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και ΤΕΙ, η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η ένταση της επιχειρηματικής λειτουργίας, η όξυνση των ταξικών φραγμών, η μετατροπή του πτυχίου σε πιστοποιητικό που υποχρεώνει το φοιτητή σε ένα διά βίου κυνήγι δεξιοτήτων, με βασικό στόχο τη διαμόρφωση ενός φτηνού ευέλικτου εργατικού δυναμικού», καταλήγει η ανακοίνωση της Πανσπουδαστικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ