Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διαχρονική και δικομματική η εκποίησή του
  • Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας ολοκληρώθηκε χτες το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης
  • Τις ευθύνες τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε το ΚΚΕ, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση

Με το ΚΚΕ να αποχωρεί από την αίθουσα της Βουλής (το ίδιο έκαναν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης), ολοκληρώθηκε χτες η συζήτηση του λεγόμενου «φορολογικού νομοσχεδίου», στο οποίο εμπεριέχεται και η περίφημη τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ. Επί της αρχής του νομοσχεδίου διενεργήθηκε ονομαστική ψηφοφορία, στην οποία ψήφισαν συνολικά 273 βουλευτές, εκ των οποίων 156 ψήφισαν υπέρ και 117 κατά του νομοσχεδίου. Ως απουσία με σημασία εκτιμήθηκε αυτή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά.

Το έγκλημα θα έχει συνέχεια

Αναγγέλλοντας την αποχώρηση του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Αντώνης Σκυλλάκος σημείωσε ότι η κίνηση αυτή γίνεται «γιατί θέλουμε να εκφράσουμε την εντονότατη καταδίκη μας στο έγκλημα, στο οποίο προχωράει η κυβέρνηση για τον ΟΤΕ και όχι μόνο για τον ΟΤΕ, θα ακολουθήσουν και άλλες πρώην ΔΕΚΟ. Δεν πρόκειται, όμως, για αποκλειστική ευθύνη της ΝΔ. Πρόκειται για ολοκλήρωση ενός εγκλήματος που ξεκίνησε από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ και ολοκληρώνεται τώρα σε βάρος όχι μόνο των εργαζομένων στις πρώην ΔΕΚΟ ή συγκεκριμένα στον ΟΤΕ, αλλά σε βάρος όλου του ελληνικού λαού».

Ο Αντ. Σκυλλάκος συνέχισε τονίζοντας πως «θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη καταδίκη μας για την ταξική φορολογική πολιτική που εφαρμόζει η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δίνονται νέα φορολογικά προνόμια στα μεγάλα εισοδήματα και στις μεγάλες επιχειρήσεις. Υπάρχει λοιπόν διαχρονική και διακομματική ευθύνη γι' αυτές τις πολιτικές, όπως υπάρχει διαχρονική και διακομματική ευθύνη για εκείνους οι οποίοι έχουν ψηφίσει και έχουν συναινέσει στην ενιαία αγορά και στο Μάαστριχτ, η οποία καθορίζει και κατευθύνει αυτές τις πολιτικές. Το να μέναμε στην αίθουσα για να συζητήσουμε επί των άρθρων όταν προηγήθηκε τόση συζήτηση επί της αρχής, δε θα προσέφερε τίποτα, διότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι δεδομένη και εκφράζεται μέσα από τις συγκεκριμένες διατάξεις. Επίσης, είναι δεδομένη η πολιτική του ΠΑΣΟΚ που ξεχνά τι εφάρμοσε όλα αυτά τα χρόνια και δημαγωγεί ασύστολα».

Στρατηγική συμφωνία

Η πολιτική συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην παράδοση του ΟΤΕ στην «αγορά» πιστοποιήθηκε και χτες με την «αντιπαράθεση» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη. Παρά τις φραστικές κορόνες και την αποχώρησή του, το ΠΑΣΟΚ δεν απέκρυψε την προσήλωση στη στρατηγική της απελευθέρωσης της τηλεπικοινωνιών. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου, «εμείς ανοίξαμε τον ΟΤΕ στον ανταγωνισμό. Απελευθερώσαμε τις τηλεπικοινωνίες της σταθερής τηλεφωνίας με την Cosmote. Στην κινητή τηλεφωνία δημιουργήσαμε καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού» και ταυτόχρονα «νομοθετήσαμε το 33% για να υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος της πολιτείας». Αντίθετα - πρόσθεσε - «η ΝΔ απλά θέλει να πουλήσει και να πουλήσει γρήγορα» και «δεν προωθεί τον υγιή ανταγωνισμό».

Ανταπαντώντας ο Γ. Αλογοσκούφης, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ «όταν ήταν κυβέρνηση το 2000, επιχείρησε, με απόφαση της τότε Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποίησης, να βρει στη διεθνή αγορά στρατηγικό σύμμαχο για τον ΟΤΕ. Απέτυχε, παρότι ακριβοπλήρωσε τους συμβούλους, τους οποίους είχε προσλάβει. Σήμερα καταγγέλλει την ίδια διαδικασία ως ξεπούλημα. Ας συμβιβαστεί επιτέλους το ΠΑΣΟΚ με τον εαυτό του». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, συνδικαλιστές του ΣΥΝ στον ΟΤΕ που βρίσκονταν σε θεωρείο ανάρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Από τον προεδρεύοντα διατάχθηκε η σύλληψή τους, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ