Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
Διεθνές Συμπόσιο ενάντια στην απομόνωση

Πραγματοποιείται στην ΑΣΟΕΕ

Ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται αύριο το 5ο Διεθνές Συμπόσιο ενάντια στην Απομόνωση και τα Λευκά Κελιά που διοργανώνεται στη χώρα μας από τη Διεθνή Πλατφόρμα Ενάντια στην Απομόνωση στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ (είσοδος από Δεριγνύ). Συμμετέχουν από τη χώρα μας η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, πολλές οργανώσεις συνδικαλιστικές (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΣΕΗ και άλλες), η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη. Επίσης από την Τουρκία συμμετέχει ο Σύλλογος των Οικογενειών των Κρατουμένων για την Αλληλοβοήθεια (TAYAD), και πολλοί εκπρόσωποι οργανώσεων από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Παλαιστίνη και άλλες αραβικές χώρες.

Στη χτεσινή μέρα που περιλάμβανε συζήτηση για την καταπάτηση των κοινωνικών πολιτικών δικαιωμάτων στην Τουρκία και αλλού, χαιρετισμό έκανε εκ μέρους του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, και της Εκτελεστικής του Γραμματείας, ο Δημήτρης Αγκαβανάκης που υπογράμμισε την ανάγκη να ενισχυθεί η αλληλεγγύη προς τους πολιτικούς κρατούμενους αλλά και συνολικά τους εργαζόμενους της Τουρκίας, και σε άλλες χώρες όπου λαϊκοί αγωνιστές υπόκεινται σε διώξεις λόγω της δράσης τους. «Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας βρίσκεται σταθερά και έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων και των αγωνιστών της Τουρκίας, ενάντια στην πολιτική καταπίεση του τούρκικου καθεστώτος, την ένταση της οποίας σηματοδοτεί η απομόνωση και ο εγκλεισμός στα λευκά κελιά» υπογράμμισε ο Δ. Αγκαβανάκης.

Επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτισε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Συσπείρωσης.

Χτες πραγματοποιήθηκε συναυλία αλληλεγγύης στο Αλφαβίλ από την Μαρίζα Κωχ και άλλα συγκροτήματα. Σήμερα το πρόγραμμα στην ΑΣΟΕΕ ξεκινά στις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ με συζητήσεις για την απομόνωση των πολιτικών κρατουμένων, για την αντίσταση στον πόλεμο και τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Γύρω στις 7 θα παρουσιαστεί και το ζήτημα των 5 Κουβανών αγωνιστών, παράνομα φυλακισμένων στις ΗΠΑ. Αύριο το πρόγραμμα ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα και την Κυριακή θα γίνει εκδήλωση και συνέντευξη Τύπου στις 12 στο Πάρκο Ελευθερίας, στο ΕΑΤ - ΕΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ