Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Αναβάλλονται οι αποφάσεις για του ... χρόνου

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης του ...χρόνου θα πάρει απόφαση για τον τρόπο με τον οποίο τηλεοπτικοί σταθμοί παρουσίασαν την τραγωδία του Αγρινίου.

Χτες αναβολή για το θέμα αυτό ζήτησε ο εκπρόσωπος του MEGA, ενώ υπομνήματα ζήτησαν να καταθέσουν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών ΑΝΤΕΝΝΑ, ALPHA, STAR. Για την κάλυψη της υπόθεσης του Αγρινίου κλήθηκαν σε ακρόαση στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκέμβρη και εκπρόσωποι του ALTER, ενώ στην ίδια συνεδρίαση εξηγήσεις θα δώσει και ο εκπρόσωπος του MEGA.

To ΕΣΡ χτες επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό του Νομού Πιερίας «ΔΙΟΝ TV» γιατί συνεχίζει να εκπέμπει από δίαυλο που δε δικαιούται παρότι το ΕΣΡ έχει επιβάλει στο σταθμό κυρώσεις. Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Hart FM» Θεσσαλονίκης για παραβίαση που αφορά τη μη τήρηση τεχνικών προδιαγραφών. Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και στον ραδιοφωνικό σταθμό «HXOΣ MF» του Νομού Λαρίσης.

Οσο για το ριάλιτι του MEGA «Survivor Ελλάδα - Τουρκία», το ΕΣΡ αποφάσισε να το βάλει στο... αρχείο. Σε σχέση με τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος» και «Ζούγκλα», που αφορούσαν το «μαύρο χρήμα», ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε ότι συνεχίζονται οι απομαγνητοφωνήσεις έξι εκπομπών. Επιστολή προς το ΕΣΡ απέστειλε και ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, μιλώντας μεταξύ άλλων για προσβολή της προσωπικότητάς του μέσα από εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Αναβολή πήρε και η υπόθεση της Μαρίας Παπατριανταφύλλου που έχει ζητήσει άδεια δημιουργίας δορυφόρου τηλεοπτικού σταθμού με κύριο περιεχόμενο τον τουρισμό στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ είπε ότι η εκπομπή προγράμματος μέσω δορυφόρου έχει ζητηθεί από την «Ευρωτούρ Δορυφορική Επικοινωνία ΕΠΕ» που εδρεύει στο Φάληρο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την αναθεώρηση της «Τηλεόρασης χωρίς σύνορα», που εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τόνισε ότι δεν την έχει διαβάσει, αλλά όπως φάνηκε από τα δημοσιεύματα είναι «ανεκτικότερη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ