Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ανησυχία για τις απολύσεις

Εντονη ανησυχία επικρατεί στους εργαζόμενους της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» μετά την απόφαση της εργοδοσίας να προχωρήσει προχτές και μάλιστα ενόψει των γιορτών, στην απόλυση τριών δημοσιογράφων. Υπενθυμίζεται ότι ο «Ελεύθερος Τύπος», βρίσκεται στα «χέρια» της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Χτες, όμως η μία από τις τρεις απολύσεις ανακλήθηκε επειδή μία συντάκτρια ήθελε μόλις δύο χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί. Παράλληλα, χτες, στον χώρο της εφημερίδας πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων με την παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τους στην εφημερίδα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στις απολύσεις, απαιτώντας την άμεση ανάκλησή τους.

Απόλυση συντάκτριας σημειώθηκε και στο περιοδικό «Focus». Η διοίκηση των εκδόσεων Λυμπέρη προχώρησε στην απόλυση με το πρόσχημα της «αλλαγής στη δομή» του περιοδικού. Το γεγονός καταγγέλλει το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ χαρακτηρίζοντας την απόλυση ως καταχρηστική, αναίτια και αστήριχτη, αλλά και μεθοδευμένη αφού κοινοποιήθηκε στους εργαζόμενους εκτός ωραρίου και με συνοπτικές διαδικασίες. Το ΔΣ της ΕΣΠΗΤ ζητά την ανάκληση της απόλυσης.

Συγχρόνως, κρούσμα αυθαιρεσίας σε βάρος δημοσιογράφου καταγγέλλουν τα ΔΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ και της ΠΟΕΣΥ. Το περιστατικό συνέβη στη Ζάκυνθο, σε βάρος του δημοσιογράφου της ΕΡΑ, Πέτρου Πομώνη. Οπως καταγγέλλει η ΕΣΗΕΠΗΝ, ο δημοσιογράφος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου μετά τις πληροφορίες για κακοποίηση ανηλίκου, κατά τη σύλληψή του για οδήγηση χωρίς νόμιμα έγγραφα. Ενώ βρισκόταν εντός του Αστυνομικού Τμήματος και κατέγραφε την καταγγελία του νεαρού, συνελήφθη από αστυνομικούς με τη δικαιολογία της παρεμπόδισης του προανακριτικού έργου και οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενος «για διατάραξη ειρήνης Αστυνομικού Τμήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ