Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Γιάννης Αλεξάνδρου
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Γιάννης Αλεξάνδρου
φωτ. 2

Πέρασαν 6 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα (24 και 25 Δεκέμβρη 1999) που «έφυγαν» από τη ζωή ο πατέρας και η μάνα μας ΣΠΥΡΟΣ και ΒΑΣΩ ΤΟΚΑ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 60 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά τους, Δημήτρης, Βαγγέλης, Βούλα, Φρίξος, Λάμπρος και Κωστής

* * *

φωτο

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 36 χρόνων ο αγαπημένος σύντροφος ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εκπαιδευτικών.

Ρ. Β.

***

φωτ

Σήμερα συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο του μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ. Στη μνήμη του τα παιδιά του και τα εγγόνια του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου του ΚΚΕ.

***

φωτ

Στις 10.1.2007 συμπληρώνεται ένας χρόνος που έφυγε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΕΥΘΥΜΙΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ, που για πολλά χρόνια ήταν μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΕΑΕΑ Γκύζη-Πολυγώνου και δραστήριο μέλος της ΚΟΒ Γκύζη του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της η κόρη της Νίκη και σύντροφοί της προσφέρουν στο ΚΚΕ 100 ευρώ για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

***

Στη μνήμη των αδελφών ΚΑΤΙΝΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΣΤΡΑΤΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Κ. Μ.

***

φωτ

Στη μνήμη του ΠΕΤΡΟΥ ΑΓΑΔΑΚΟΥ, μέλους της ΠΕΑΕΑ Κοκκινιάς που από μικρός ΕΠΟΝίτης μέχρι το τέλος της ζωής του υπήρξε πιστός μαχητής για τα ιδανικά των ΕΠΟΝ-ΕΑΜ, η γυναίκα του Θέα Ιωσηφίδου Αγαδάκου προσφέρει στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

***

φωτο;

Στη μνήμη του αγωνιστή συζύγου μου ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ προσφέρω στο ΚΚΕ το ποσό των 50 ευρώ.

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΓΙΑΣ
Μαργαρίτα Λαζαρίδη

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΒΑΡΑΚΗ ΘΕΟΦΑΝΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Φάρου Ν. Σμύρνης, 40 ευρώ.

Θεοδοσία Αβαράκη

***

Στην αγαπητή φίλη και συναγωνίστρια ΦΟΝΗ ΣΚΑΜΠΑΡΙΝΑ που «έφυγε» πρόσφατα, αντί για λουλούδια στον τάφο της, μαζί με τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματός μας 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Βύρωνα.

Νίτσα Μαρκάτου

***

Στο συντοπίτη μου, φίλο και σύντροφο στους λαϊκούς αγώνες ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ, αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ ετεροδημοτών Ηλείας, 100 ευρώ.

Χρήστος Μαρκάτος

***

φωτ

Πάνε 57 χρόνια από τις 21 Ιούνη 1949 που μια αδούλωτη θρυλική μορφή, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ (καπετάν Διαμαντής στον ΕΛΑΣ και Υποστράτηγος της 2ης Μεραρχίας του ΔΣΕ) έπαψε να υπάρχει, όταν το φασιστικό βόλι, εκεί στα Μάρμαρα Φθιώτιδας, τον χτύπησε θανάσιμα. Με την ευκαιρία των 60 χρόνων του ΔΣΕ, στη μνήμη του προσφέρω 40 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου, για την Οικονομική Εξόρμηση και 10 ευρώ στον «Ρ».

Βαγγελιώ Λύτρα, μαχήτρια του ΔΣΕ που υπηρετούσε στην ομάδα Ασφαλείας του Αρχηγείου του.

***

φωτο

Συμπληρώνονται 17 χρόνια από το θάνατο του ΣΠΥΡΟΥ ΤΟΓΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ. Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω ΚΟ Νέου Αιγάλεω.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ
Η αδελφή του Ολυμπία Αβδίκου και ο γαμπρός του Τάκης Αβδίκος

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου ΗΛΙΑ ΘΕΟΔΟΣΗ, ο Γιώργος Στήθος προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Εμπόρων, για την Οικονομική Εξόρμηση.

***

Στη μνήμη της αγαπημένης και αξέχαστης κουνιάδας μου ΜΑΡΙΑΣ ΒΙΟΥ, που έκλεισε ήδη ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας.

Στη μνήμη του συντρόφου της ΚΩΣΤΑ ΒΙΟΥ, παλαίμαχου κομμουνιστή ναυτεργάτη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του κουνιάδου μου ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΟΥΔΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης που υπέφερε τα πάνδεινα στις φυλακές και τη Μακρόνησο.

Και στη μνήμη της συζύγου του ΦΡΟΣΩΣ ΚΑΛΟΥΔΗ, που σ' όλα τα πέτρινα χρόνια στάθηκε δίπλα μας άξια σύζυγος και αδερφή, προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση και 50 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ Παγκρατίου.

Αθηνά Καλούδη

***

φωτο

Στις 14.12.06 έκλεισαν τρία χρόνια από τότε που μας άφησε για πάντα ο σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΛΑΚΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού. Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Παγκρατίου.

Η συντρόφισσά του Δέσποινα και ο γιος του Ηρακλής.

***

φωτο

Στη μνήμη του σ. ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ φίλοι του από το εργοστάσιο της «Κόκα-Κόλα» προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ του εργοστασίου.

***

Στη μνήμη του συζύγου και συντρόφου μου στη ζωή και στον αγώνα ΛΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΑΚΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ανω Νέας Κυψέλης.

Αντωνία Ξενάκη


ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΒΑΛΛΙΑΝΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΒΑΛΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΒΑΛΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ - Φαράντζου
ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ - Φαράντζου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΚΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΤΟΚΑΣ

ΒΑΣΩ ΤΟΚΑ
ΒΑΣΩ ΤΟΚΑ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ