Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΓΙΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΓΙΑΣ
* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΟΘΩΝΑ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο

Την Κυριακή 17.12.2006 «έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗΣ του Κων/νου. Η μνήμη του θα μείνει άσβεστη για όσους τον ήξεραν. Γεννήθηκε το 1925. Μετά το κάψιμο ορισμένων σπιτιών στα Σοφιανά Κορινθίας - και το σπίτι του Γιάννη - με υπόδειξη του παπά προδότη του χωριού, πολλά παιδιά πυροπαθών εντάχθηκαν στις πρώτες ομάδες του ΕΛΑΣ και πολέμησαν τους Γερμανούς κατακτητές. Για τους αγώνες του αυτούς ο Γιάννης Κουρούμαλης πλήρωσε 17 χρόνια κράτηση και φυλακίσεις στα κάτεργα του φασισμού. Ποτέ δεν αρνήθηκε όσα έκανε για το διώξιμο των κατακτητών και για την πατρίδα. Ανήκε πάντα στην Εθνική Αντίσταση και στο ΚΚΕ.

Στη μνήμη αυτού του αγωνιστή και ανθρώπου, η αδελφή του Βούλα, ο γιος του Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Μαρία προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ που ήταν το φως των αγώνων του. Γιάννη, δε θα ξεχαστείς ποτέ.

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μου προσώπων, του συζύγου μου ΚΛΕΑΝΘΗ ΤΟΣΟΥΝΙΔΗ, του αδερφού μου ΒΛΑΣΗ ΚΟΥΡΟΥΜΑΛΗ και των γονέων μου προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
ΟΛΓΑ ΜΑΛΛΗ
Βούλα Κουρούμαλη - Τοσουνίδου

* * *

φωτο 2

Στη μνήμη των αξέχαστων συντρόφων στελεχών της ΚΟ Βοιωτίας ΑΝΤΡΕΑ ΚΑΓΙΑ και ΜΙΜΗ ΕΥΤΑΞΙΑ, ο σύντροφος Χρήστος Αναγνώστου προσφέρει 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ ΕΒΕ Λιβαδειάς.

***

φωτο

Στη μνήμη του άντρα της ΝΙΚΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ από την Κόκλα Μεσσηνίας και του κουνιάδου της ΜΗΤΣΟΥ ΜΠΙΝΙΩΡΗ, η Ελένη Μπινιώρη προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Παγκρατίου, για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

***

φωτο

Στη μνήμη του ΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1974, που πέθανε στις 6 Ιούλη 1994, η οικογένειά του προσφέρει στο ΚΚΕ 150 ευρώ.

***

φωτο

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του αγαπημένου μου παιδιού ΓΙΑΝΝΗ ΧΛΩΡΟΥ, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 500 ευρώ στην ΚΟΒ Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

Ελευθερία Χλωρού

***

φωτο

Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1929 στο χωριό Κορυφή Κιλκίς. Ηταν το τρίτο παιδί πολυμελούς οικογένειας προσφύγων από την Τραπεζούντα. Αετόπουλο, ΕΠΟΝίτης και αγωνιστής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στην Κατοχή. Από το 1946 μαχητής του ΔΣΕ πολέμησε στο Γράμμο-Βίτσι και διακρίθηκε. Βρέθηκε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη όπου και παντρεύτηκε τη μαχήτρια του ΔΣΕ Αλεξάνδρα Κονίνη, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Επαναπατρίστηκε οικογενειακώς το 1977. Παρά την κλονισμένη υγεία του, παρέμεινε δραστήριο μέλος του ΚΚΕ, της ΠΕΑΕΑ και της ΠΕΕΠΠ, ως το τέλος της ζωής του. Πέθανε στις 13.7.2004.

ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Στη μνήμη του η γυναίκα του Αλεξάνδρα και τα παιδιά του Μαρία και Κωνσταντίνος και εγγόνια του προσφέρουν 30 ευρώ για τα 60χρονα του ΔΣΕ, μέσω ΚΟΒ Ριζούπολης.

***

φωτο 2

Στη μνήμη των συντρόφων ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ και ΜΑΡΙΝΟΥ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ προσφέρουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μοσχάτου, 100 ευρώ.

Νίκος και Κατίνα Καππάτου

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΠΑΔΗΜΑ προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ανω Αμπελοκήπων, 100 ευρώ.

Η συντρόφισσά του Ελένη και η κόρη του Μαίρη

***

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ (Γιάγκου) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αντιστασιακού, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος 150 ευρώ.

Η οικογένειά του

***

Αντί για λουλούδια στον τάφο της συμπεθέρας μου ΞΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Π. Φαλήρου.

Μυρσίνη Αγγελοπούλου

***

Στη μνήμη των συναδέλφων και συντρόφων τσαγκαράδων ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗ, ΣΩΚΡΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΕΛΗ, ΜΗΤΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ, ΜΠΑΜΠΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ και ΗΛΙΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Περιστερίου.

Σταύρος Δημητρέλης

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, του πατέρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΞΥΛΑΡΕΑ, της μάνας μου ΙΟΚΑΣΤΗΣ, του αδερφού μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΞΥΛΑΡΕΑ, της αδερφής μου ΛΕΛΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ, προσφέρω στο ΚΚΕ 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΡΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΑΡΗΣ
Στάσα Ξυλαρέα - Τριανταφύλλου

***

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΚΟΠΙΔΗ, της αδερφής μου ΖΩΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΤΖΗ, του αδερφού μου και της γυναίκας του ΖΗΝΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καματερού.

Βασιλική Σκοπίδου

***

φωτο 2

Στη μνήμη της θυγατέρας μου ΟΛΓΑΣ ΜΑΛΛΗ και της συζύγου μου ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΑΛΛΗ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Ναυτεργατών.

Αντώνης Μάλλης

***

Ο Θρασύβουλος Σαμπαλής πρόσφερε 30 ευρώ στο ΚΚΕ και 20 ευρώ για τη ΔΑΣ Μακρύνειας, στη μνήμη του ΑΝΔΡΕΑ και της ΕΛΣΑΣ ΣΑΜΠΑΛΗ.

***

Ο Βασίλης Παπαδημητρίου, μέλος της ΠΕΑΕΑ Ναυπάκτου, προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Ναυπάκτου και αντί για στεφάνι στη μνήμη του ΑΝΤΡΕΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, προέδρου της ΠΕΑΕΑ Αιτωλ/νίας.

***

Στις 12 Γενάρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο λατρευτός μας σύζυγος, πατέρας και παππούς, μέλος του ΚΚΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ. Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟ Ζυρίχης, 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Η σύζυγός του Μαίρη Μιχαλοπούλου, τα παιδιά του Πηνελόπη - Γιώργος και η εγγονούλα του Ελεονώρα.

***

Τιμώντας τη μνήμη του Ι. ΣΤΑΛΙΝ, συνεπούς επαναστάτη και συνθεμελιωτή του σοσιαλιστικού σοβιετικού κράτους που ανέτρεψε ο Χρουστσο-Γκορμπατσοφικός ρεφορμισμός, προσφέρω στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, για την υλοποίηση των στόχων του, 50 ευρώ, μέσω ΑΕ Μεταφορών.

Γιάννης Ρώτας

***

Στη μνήμη της συντρόφισσας ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ(το κορίτσι με την κούκλα) προσφέρουμε στο ΚΚΕ για την Οικονομική Εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Η οικογένεια Θ. Δημητρούλη


ΜΑΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΑΛΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΜΙΜΗΣ
ΕΥΤΑΞΙΑΣ ΜΙΜΗΣ

ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ
ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ

ΧΛΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΛΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ