Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΓΩΝΟ ΕΒΡΟΥ
Εγκρίθηκε η ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου

Στη δημιουργία αγροτικού συλλόγου που θα εκπροσωπεί τους παραγωγούς των 17 χωριών του Τριγώνου στον Εβρο προχώρησαν χτες οι αγρότες της περιοχής. Η συγκέντρωση - που αποτέλεσε και μία εκδήλωση διαμαρτυρίας για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης - έγινε στο Δημαρχείο του Τριγώνου μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Στο ψήφισμα που ενέκριναν τα μέλη του νέου Παντριγωνικού Αγροτικού Συλλόγου υπογραμμίζεται: «Η κατάσταση της αγροτιάς κάθε χρόνο πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι αγρότες του Τριγώνου, αλλά και όλης της χώρας βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση. Δε χρειάστηκε να περάσει ούτε ένας χρόνος εφαρμογής της νέας ΚΑΠ και οι συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγρότες και την αγροτική οικονομία της χώρας μας είναι δραματικές».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η τευτλοκαλλιέργεια στην περιοχή μειώθηκε κατά 40%, οι εμπορικές τιμές με τις συνδεδεμένες επιδοτήσεις στο βαμβάκι δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, πολύ χαμηλά πληρώνονται καλαμπόκι και σιτηρά και η κτηνοτροφία δεν εξασφαλίζει βιώσιμο εισόδημα στους παραγωγούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ