Σάββατο 23 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
«Στον αέρα» οι απαλλοτριώσεις

Ακόμη περιμένουν να δικαιωθούν περίπου 2.800 οικοπεδούχοι που απαλλοτριώθηκαν οι περιουσίες τους αντί πινακίου φακής για την ίδρυση του Ολυμπιακού Χωριού.

Η υπόθεση με τις απαλλοτριώσεις, 2,5 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα στα δικαστήρια. Μάλιστα, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Σανιδάς, αμφισβήτησε την πενταμελή «διοικητική επιτροπή», η οποία συστάθηκε για να υλοποιήσει τις απαλλοτριώσεις με διαδικασίες εξπρές. Στην εισήγησή του ο Γ. Σανιδάς ανέφερε ότι ο νομοθέτης δεν μπορεί να θεσπίζει ιδιαίτερες διατάξεις με τις οποίες «αντικαθιστά δικαστήρια για μια συγκεκριμένη ομάδα πολιτών», όπως έγινε για τις απαλλοτριώσεις με τα Ολυμπιακά έργα. Επίσης, πρόσθεσε ότι δικαστικές επιτροπές και έκτακτα δικαστήρια με οποιοδήποτε όνομα δεν επιτρέπεται να συσταθούν και πως οι ιδιωτικές διαφορές υπάγονται στα πολιτικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι με το νόμο 3130/2003 συστάθηκε «διοικητική επιτροπή» στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υπάλληλος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, εφοριακός, τοπογράφος και δικηγόρος, προκειμένου να προωθήσει τις απαλλοτριώσεις του λεγόμενου «κτήματος Δημόγλη».

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει την απόφασή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ