Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Απόφαση απανθρωπιάς

Με αφορμή την αποκάλυψη του «Ρ» για το κόψιμο του επιδόματος των 114 ευρώ από ανάπηρο ναυτεργάτη με ένα πόδι, ο επιστολογράφος μας ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, αντιστασιακός, αναφέρεται και σε δική του υπόθεση που αντιμετώπισε και επισημαίνει, ανάμεσα στα άλλα:

...Καλά όλοι αυτοί οι εγκέφαλοι που υπέγραψαν ένα τέτοιο διάταγμα με το οποίο αφαιρείται το... τεράστιο επίδομα των 114 ευρώ από τον ανάπηρο, με το δικαιολογητικό πως έχει το ένα πόδι - θα έπρεπε να μην έχει κανένα πόδι για να πάρει το σχετικό επίδομα... - ήξεραν τι έκαναν; Και πώς πέρασε αυτό από υπουργούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Πρόκειται για διάταγμα απανθρωπιάς.

Το δημοσίευμα του «Ρ», πάντως, μου θύμισε μια άλλη περίπτωση δική μου: Μια (παλιότερη) απόφαση κάποιας ΔΟΥ για κατάσχεση του σπιτιού μου για ένα ευτελέστατο ποσό οφειλής μου, ενώ μάλιστα ίσχυε προθεσμία διακανονισμού οφειλών από το υπουργείο. Οταν εξοργισμένος όρμησα στο γραφείο της ΔΟΥ Παλλήνης, διαμαρτυρόμενος για την απόφαση κατάσχεσης, ο διευθυντής της ΔΟΥ μου απάντησε με την αφοπλιστική δήλωση: «Μου φέρνουν ένα σωρό χαρτιά, μήπως βλέπω τι υπογράφω;»!

Και μιας και μιλάμε για το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχει κι εδώ μια απόφαση των... σοφών στελεχών του που στερεί το αυτονόητο δικαίωμα των δανειοληπτών απόκτησης πρώτης κατοικίας να εκπίπτουν από το εισόδημά τους οι τόκοι που πληρώνουν στις τράπεζες εάν το ακίνητο που έχουν βάλει υποθήκη δεν ανήκει στους ίδιους, αλλά σε κάποιον τρίτο που προσφέρεται να τους βοηθήσει με το ακίνητό του για να πάρουν το δάνειο. Γιατί γίνεται αυτό;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ