Σάββατο 30 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Αυξήθηκαν κατά 5,2% τον Οκτώβρη

Σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων (σταθερές τιμές) τον Οκτώβρη, καθώς οι συναλλαγές στην αγορά συνεχίζουν να ενισχύονται από την προσφυγή των νοικοκυριών στα καταναλωτικά δάνεια, τα οποία καλύπτουν τις τρύπες των οικογενειακών προϋπολογισμών που δημιουργούνται από τις πολιτικές λιτότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο όγκος των λιανικών πωλήσεων σε δωδεκάμηνη περίοδο τον Οκτώβρη (σε σχέση με τον Οκτώβρη του 2005) σημείωσε αύξηση 5,2%, έναντι αύξησης 2,4% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με τη μερίδα του λέοντος να αποσπούν τα μεγάλα καταστήματα και πολυκαταστήματα.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 11,1%, των πολυκαταστημάτων κατά 22,1%, των καταστημάτων τροφίμων, ποτών, καπνού κατά 9,4%, των καταστημάτων φαρμακευτικών - καλλυντικών κατά 6%, των καταστημάτων ένδυσης - υπόδησης κατά 7,8%, των καταστημάτων επίπλων - ηλεκτρικών ειδών κατά 13,8% και των πωλήσεων εκτός καταστημάτων κατά 0,7%. Σε μέσα επίπεδα τέλος (μέτρηση Γενάρης - Οκτώβρης 2006 προς Γενάρη - Οκτώβρη 2005) ο όγκος των λιανικών πωλήσεων σημείωσε αύξηση 7,7%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ