Πέμπτη 4 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στο κενό κάθε προσπάθεια περιορισμού της συνδικαλιστικής δράσης

Με κοινό τους ψήφισμα καταγγέλλουν τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στα «Ελληνικά Πετρέλαια»

Το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 21 Δεκέμβρη 2006 που αποκάλυπτε το φιρμάνι της διοίκησης των ΕΛΠΕ
Το πρωτοσέλιδο του «Ρ» στις 21 Δεκέμβρη 2006 που αποκάλυπτε το φιρμάνι της διοίκησης των ΕΛΠΕ
«Τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ δε ζητάμε την άδεια κανενός για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την παρέμβαση και την αποκάλυψη όλων των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλει η αστική τάξη μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας. Δε ζητάμε την άδεια κανενός για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ταξική ενότητα των εργαζομένων και για την ανατροπή της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής του κεφαλαίου και των εκάστοτε κυβερνήσεων».

Αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα είναι η απάντηση των ταξικών δυνάμεων προς την κυβέρνηση, τη διορισμένη διοίκηση των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) και τους μεγαλομετόχους της επιχείρησης, που με αντιδημοκρατικά φιρμάνια επιχειρούν να επιβάλουν την απαγόρευση της πολιτικής δράσης στο χώρο δουλιάς χιλιάδων εργαζομένων.

Τη διαμαρτυρία τους για τις αντεργατικές μεθοδεύσεις εκφράζουν έξι ταξικά σωματεία της Αθήνας με ψήφισμά τους, καταγγέλλοντας τη διοίκηση των ΕΛΠΕ, «η οποία, με ανακοίνωσή της απαγορεύει την ανάρτηση ή διακίνηση ανακοινώσεων μέσα στο εργοστάσιο, πέρα από τις επίσημες "ανακοινώσεις" του σωματείου εργαζομένων». Πρόκειται για το θέμα που είχε αποκαλύψει και ο «Ρ» στις 21 Δεκέμβρη. Το ψήφισμα συνυπογράφουν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου» και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις «Καρφούρ - Ντία - Μαρινόπουλος».

Οπως σημειώνουν τα ταξικά σωματεία, «η απόφαση αυτή της διοίκησης των ΕΛΠΕ χτυπάει ευθέως το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση των εργαζομένων, αλλά πάνω απ' όλα επιχειρεί να φιμώσει τις ταξικές φωνές, τους κομμουνιστές εργάτες και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που πρωτοστατούν για την οργάνωση του αγώνα στα "Ελληνικά Πετρέλαια" του μεγαλομετόχου Λάτση. Ο Λάτσης έχει συνένοχό του σ' αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο και την εργοδοτική κυβερνητική συνδικαλιστική πλειοψηφία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, που μέχρι τώρα δεν έχουν τολμήσει να αντιδράσουν ούτε για τους τύπους».

«Για εμάς, τα ταξικά σωματεία και το ΠΑΜΕ, η προσπάθεια της επιχείρησης να περιορίσει τις φωνές που αντιστέκονται στα αντεργατικά της σχέδια και χαλάνε τη σούπα της συναίνεσης, πέφτει στο κενό», ξεκαθαρίζεται στο ψήφισμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ