Σάββατο 6 Γενάρη 2007 - Κυριακή 7 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΙΝΑ - ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ Υπερδιπλασιάστηκαν οι εξαγωγές αυτοκινήτων, που κατασκευάζονται στην Κίνα, μέσα στο 2006 συγκριτικά με το 2005 και ανήλθαν έτσι σε επίπεδο ρεκόρ. Οπως δήλωσε αξιωματούχος του κινέζικου υπουργείου Εμπορίου, το σύνολο των εξαγωγών ανήλθε τη χρονιά που πέρασε στις 340.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά στοιχεία, η Κίνα υπολογίζει ότι η αξία των εξαγωγών της σε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά θα ξεπεράσει τα 120 δισ. δολάρια.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ALITALIA Την έναρξη της δημοπρασίας για την πώληση, τουλάχιστον, του 30,1% των μετοχών της «Alitalia», ανακοίνωσε η «κεντροαριστερή» ιταλική κυβέρνηση. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για εξ ολοκλήρου διάθεση του μεριδίου που διατηρεί το υπουργείο Οικονομικών στο μετοχικό κεφάλαιο του κρατικού αερομεταφορέα, το οποίο ανέρχεται στο 49,9%, μέχρι τα τέλη του Γενάρη. O τελικός αγοραστής θα διατηρήσει το 30,1% υπό την κυριότητά του μέχρι την εκπλήρωση των στόχων αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Μυστικό πρωτόκολλο με τη ρωσική κυβέρνηση φέρεται να υπέγραψε η «Royal Dutch Shell», στο πλαίσιο της συμφωνίας της για πώληση του 50% συν μία μετοχή του προγράμματος Σαχαλίνη-2 στην «Gazprom». Σύμφωνα με την εφημερίδα «Vedomosti», η «Shell» μπορεί πλέον να αυξήσει τις δαπάνες της για το πρόγραμμα στα 15,8 δισ. δολάρια, έναντι των αρχικώς εγκριθέντων 12 δισεκατομμυρίων, ποσό πάντως που παραμένει αρκετά χαμηλότερο από τα 22 δισ. δολάρια τα οποία είχε ζητήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ