Τρίτη 9 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Αγωνιστική των γηπεδούχων

Ο Ολυμπιακός ανέβασε τη διαφορά στο συν έξι από ΑΕΚ (έχασε στην Τούμπα) και ΠΑΟ, που κέρδισε το Αιγάλεω και το νεαρό Σωτήρη Νίνη

Eurokinissi

Αγωνιστική των γηπεδούχων (με δύο εξαιρέσεις να επιβεβαιώνουν τον κανόνα) ήταν η 16η, πρώτη του δεύτερου γύρου και της νέας χρονιάς. Μεγάλος κερδισμένος ο Παναθηναϊκός και χαμένη η ΑΕΚ. Νίκη δεν πέτυχε, αλλά όφελος είχε ο Ολυμπιακός. Γενικά το θέαμα ήταν φτωχό, υπήρξαν όμως ορισμένα πολύ όμορφα γκολ.

Σ' ένα μέτριο παιχνίδι Ξάνθη και Ολυμπιακός, μοιράστηκαν «αφλογιστία» και βαθμούς. Ετσι οι ακρίτες παραμένουν αήττητοι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» γεύτηκαν την πρώτη τους ισοπαλία, στην τρέχουσα διοργάνωση. Στην πρεμιέρα των Κωφίδη, Λεμονή, αντίστοιχα, στους πάγκους, καμιά από τις δύο ομάδες δεν εκπλήρωσε τη βασική προϋπόθεση μιας νίκης. Πάντως και με τον έναν πόντο οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν ν' αυξήσουν τη διαφορά από την ΑΕΚ (και τον ΠΑΟ) στους έξι βαθμούς.

Οι μεν μπήκαν στο γήπεδο για τη νίκη, οι δε μάλλον για... γιορτινό περίπατο. Ετσι φυσιολογικά ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ. Χωρίς να εντυπωσιάσει, ήταν εμφανώς καλύτερος και δίκαια - όπως αναγνώρισε και ο Φερέρ - επέστρεψε στις νίκες. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κακοί. Τα αληθινά αίτια για την ήττα, αποδίδονται με την αποστροφή του Φερέρ «δε σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

«Καρδιοχτύπησε» αλλά τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός. Κέρδισε το Αιγάλεω με 1-0 και ξαναμοιράζεται τη δεύτερη θέση με την ΑΕΚ, μειώνοντας τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Στα θετικά η εμφάνιση του 17χρονου Νίνη.

Ευρεία επικράτηση, επί του Ατρομήτου, πέτυχε ο ΟΦΗ. Σημαντική βαθμολογική «ανάσα» έδωσε η νίκη σε Πανιώνιο, Καλαμαριά και Εργοτέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ