Παρασκευή 4 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Τηλεόραση
Καταχρήσεις ... και έρωτες

«Οι έρωτες μιας ξανθιάς», που παρουσιάζει η ΕΤ-3 στις 22.00
«Οι έρωτες μιας ξανθιάς», που παρουσιάζει η ΕΤ-3 στις 22.00
Ενα δυνατό θρίλερ μυστηρίου είναι ό,τι πρέπει για την αποψινή βραδιά. «Ο Καταχραστής» του Τζον Τζόνσον, είναι το φιλμ νουάρ που θα παρουσιάσει η ΕΤ-3 στις 24.00. Ο Ελιοτ Κάλαχαν ήταν κάποτε ένα επιτυχημένος σεναριογράφος και τώρα έχει καταντήσει ένας άβουλος γραφιάς σε μια κινηματογραφική εταιρία, την οποία είχε προσπαθήσει παλιότερα να καταχραστεί. Τώρα είναι στριμωγμένος από τους εξαγριωμένους δικηγόρους της εταιρίας και ο ατζέντης του είναι έτοιμος να τον εγκαταλείψει. Το καλό του όνομα συνεχώς κατρακυλά και περνάει στην αφάνεια. Στην προσπάθειά του να σώσει την καταρρέουσα καριέρα του, δέχεται μια πρόσκληση να αποσυρθεί σε ένα απομονωμένο νησί, για να γράψει ένα σενάριο που θα τον σώσει. Ομως, ο Ελιοτ δεν μπορεί να ξεφύγει από το παρελθόν και καταλήγει να συναναστρέφεται μια παράξενη συντροφιά, η οποία έχει σχέση με έναν περίεργο φόνο που είχε γίνει στο νησί και δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί. Καθώς μπλέκεται όλο και περισσότερο με τις δυνάμεις της διαφθοράς στο νησί, η συνείδησή του αρχίζει να τον τυραννά. Και ενώ διατίθεται να κάνει όλα για την αλήθεια, σύντομα αντιλαμβάνεται ότι είναι στο στόχαστρο του δολοφόνου. Με τον Μίτσελ Λιχνεστάιν.

Λίγο νωρίτερα και πάλι από την ΕΤ-3, στις 22.00, θα παρουσιαστεί η ασπρόμαυρη κωμωδία του Μίλος Φόρμαν «Οι έρωτες μιας ξανθιάς». Πρόκειται για μια δροσερή κοινωνική σάτιρα του σκηνοθέτη, που μιλά για τη σεξουαλική επανάσταση του '60, με φόντο τη σοσιαλιστική κοινωνία της ανατολικής Ευρώπης. Σε μια επαρχιακή πόλη, η νεαρή Αντζελα κάνει τη δική της επανάσταση. Ερωτεύεται ένα νεαρό πιανίστα και φεύγει για να ζήσει μαζί του στην ανωνυμία της μεγάλης πόλης. Η ταινία διακρίθηκε σε πολλά Φεστιβάλ και υπήρξε υποψήφια για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας.

Από την ΕΤ-1 στις 23.45 «Η γυναίκα του αδελφού μου» του Τζακ Μπέντερ. Ο Μπάρνεϊ, γόνος εύπορης οικογένειας που δε νοιάζεται για τίποτε και για κανέναν, αλλάζει εντελώς, όταν γνωρίζει την Ελινορ και την ερωτεύεται παράφορα, εκείνη, όμως, δεν πιστεύει ότι είναι ικανός να αλλάξει τρόπο ζωής και με την προτροπή της μητέρας της παντρεύεται τον μικρότερό του αδελφό. Τον μικρό, που είναι συνετός, σοβαρός και πολύ «καθώς πρέπει». Ομως, ο Μπάρνεϊ δεν πτοείται ούτε και με το γάμο, ποθεί την Ελινορ, τη θέλει δική του και θα κάνει ό,τι μπορεί για να την κατακτήσει. Με τον Τζον Ρίτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ