Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Ρουκέτα» στην ενημέρωση

Με πρόσχημα το χτύπημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών, μέσα από τα δελτία ειδήσεων, πριμοδοτούν ουσιαστικά τους μηχανισμούς παρακολούθησης των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή της εκτόξευσης της ρουκέτας, στο όνομα της ασφάλειας άνοιξε ο «φάκελος» για την ευρύτερη χρήση των καμερών. Με «ρουκέτες» οι καναλάρχες χτυπούν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, ενισχύοντας τα μέτρα παρακολούθησης. Το «θέατρο» με τις ρουκέτες εξακολουθεί να παίζεται στα κανάλια όχι μόνο από τους παρουσιαστές ενημερωτικών εκπομπών και ειδήσεων, αλλά και με τα ανοιγμένα «παράθυρα» σε κάθε είδους «ειδικούς» που αναλύουν τη... διαδρομή της ρουκέτας. Ο παρουσιαστής των ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ έφθασε στο σημείο να εμφανιστεί με ανάλογη ρουκέτα, εξηγώντας και περιγράφοντας τη λειτουργία της. Θέτει μάλιστα και σχετικά ερωτήματα για το εάν ή όχι αυτοί που την εκτόξευσαν είναι διάδοχοι ή επίγονοι της «17Ν». Η «καρέ καρέ» περιγραφή της ρουκέτας, αλλά και της πορείας της, που έφθασε μέχρι «την τουαλέτα» του Αμερικανού πρέσβη, έγινε και σε άλλα κανάλια.

Οι υπεύθυνοι των καναλιών «έγραψαν» και τα δικά τους σενάρια για το χτύπημα στην αμερικάνικη πρεσβεία. Για παράδειγμα, το MEGA ανακάλυψε το «πρώτο σημαντικό εύρημα», που ήταν ένα «χαρτί με έντονη οσμή πυρίτιδας». Ολοι μιλούν για «πλήγμα στο γόητρο της ΕΛ.ΑΣ.» και για δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου. Με καθημερινές «αναπαραστάσεις» του χτυπήματος και μάλιστα στην «καλύτερα φυλασσόμενη περιοχή» δημιουργούν θέμα ανασφάλειας στη ζωή των πολιτών, προκειμένου να «ενισχύσουν» τα μέτρα παρακολούθησης μέσα από τις κάμερες που ήδη μας «επιβλέπουν». Δεν έχει γίνει όμως κανένας λόγος για τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα που καθημερινά καταπατούνται. Αντίθετα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί «επιστρατεύουν» τις δυνάμεις τους σε τελείως αντίθετες κατευθύνσεις. Συνδράμουν στην κυβερνητική πολιτική αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ασφυκτική πλέον παρακολούθηση, με την αμέριστη «βοήθεια», φυσικά, των αγγλικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Μιλούν για «διάλυση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας», προκειμένου να δικαιολογήσουν την παραπέρα ενίσχυση των διαφόρων κατασταλτικών μηχανισμών και την προώθηση νέων αντιδημοκρατικών μέτρων.

Στόχος της ρουκέτας, όπως λένε οι «ειδικοί» των παραθύρων, ήταν ο θυρεός της αμερικάνικης πρεσβείας. Ποιος όμως είναι ο στόχος της ενημέρωσης; Να μετατρέπει την αλήθεια σε σίριαλ τρομο-λαγνείας, χτυπώντας τα δημοκρατικά δικαιώματα και πλήττοντας την ελευθερία των πολιτών;


Κ.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ