Τρίτη 16 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βάζει πλάτη στην επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού

Συντασσόμενο πλήρως με την κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού και ζητώντας απαιτητικά την ενεργοποίηση στο μέγιστο βαθμό των μηχανισμών παρακολούθησης των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το προβοκατόρικο χτύπημα στην αμερικάνικη πρεσβεία, βρήκε την ευκαιρία να... δικαιολογήσει την παραπέρα ενίσχυση του «αντιτρομοκρατικού» θεσμικού πλαισίου.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο Αλ. Παπαδόπουλος, κάλεσε την ελληνική κοινωνία να αποδεχτεί γενικότερα τη χρήση καμερών, γιατί όπως ισχυρίστηκε: «Αν υπάρχουν στόχοι επίφοβοι να χτυπηθούν είναι πολύ λογικό - και συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου και μάλιστα σε χώρες με αποδεδειγμένη δημοκρατία - να υπάρχει παρακολούθηση από κάμερες».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου, ο οποίος τάχτηκε υπέρ της εγκατάστασης και χρήσης καμερών, οι οποίες όπως υποστήριξε θα πρέπει να «διαφυλάσσουν τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα». Βέβαια, ο ίδιος με νόημα έσπευσε να σημειώσει ότι «αυτό που προέχει είναι η αποτελεσματικότητα των μηχανισμών του κράτους στην πρόληψη και όχι μόνο στην καταστολή εγκληματικών ενεργειών, περιλαμβανομένης φυσικά και της τρομοκρατίας».

Παράλληλα, ο Μ. Χρυσοχοΐδης με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ» ανέφερε ότι «αφού δεν κάνουμε καλά τη δουλιά μας, βλέπετε ότι δε δουλεύουν οι κάμερες, με αποτέλεσμα να παθαίνουμε ζημιές».

Συγχρόνως το ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον πρόεδρό του Γ. Παπανδρέου, ζητάει σε όλους τους τόνους την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, αποδίδοντας στην κυβέρνηση «τεράστιες ευθύνες». Προσφέροντας, επί της ουσίας χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, για να προχωρήσει σε επέκταση του αστυνομικού κράτους, ο Γ. Παπανδρέου από τη Βέροια την ...εγκάλεσε γιατί ακολουθεί μιαν «αντίληψη που ζωτικοί τομείς της χώρας αλώθηκαν, από το στρατό μέχρι την αστυνομία και βεβαίως την αντιτρομοκρατική υπηρεσία», με αποτέλεσμα όπως είπε «καμιά υπηρεσία να μη λειτουργεί».

Ενισχύοντας την «τρομο-υστερία», ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ» δήλωσε ότι «μάλλον υποεκτιμήθηκε το φαινόμενο της τρομοκρατίας στην Ελλάδα από την κυβέρνηση παρά τα πολύ συγκεκριμένα δείγματα που είχαμε ότι το φαινόμενο μπορεί να εξελιχθεί».

Παράλληλα, επίθεση προς τον Β. Πολύδωρα εξαπέλυσε ο Π. Ευθυμίου - αποκλείοντας όμως το ΠΑΣΟΚ να κάνει πρόταση μομφής προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης - αναφέροντας ότι «διακρίνεται για επιχειρησιακή και πολιτική ανεπάρκεια στο σύνολο του τομέα της ευθύνης του. Ο Π. Ευθυμίου συμπλήρωσε πως «η πολιτική ευθύνη για τη συμπεριφορά του κ. Πολύδωρα ανήκει αποκλειστικά στον πρωθυπουργό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ