Πέμπτη 18 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα στο ΚΘΒΕ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ανακοίνωσε χτες ότι ανέστειλε τις στάσεις εργασίας που είχε προγραμματίσει για τις 16/1 στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς την ίδια ημέρα έλαβε επιστολή της διοίκησης του θεάτρου, «δυνάμει της οποίας ικανοποιείται βασικός κορμός των αιτημάτων, σχετικά με τη σύναψη της υπό κατάρτιση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ του σωματείου μας και του ΚΘΒΕ».

Μετά από αυτή τη θετική έκβαση, το ΚΘΒΕ θα πραγματοποιήσει κανονικά αύριο και την πρεμιέρα του στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, με το έργο του σπουδαίου, προοδευτικού, αρκετές φορές διωκόμενου και φυλακισμένου, βραβευμένου σε διάφορες χώρες - και στην πρώην ΕΣΣΔ - Τούρκου σατιρικού δραματουργού, πεζογράφου, ποιητή Αζίζ Νεσίν «Αντε, ψυχούλα μου, σκότωσέ με!». Το έργο θα παίζεται έως τις 4/3. Μετάφραση Παναγιώτη Αμπατζή, σκηνοθεσία Γιώργου Κιουρτσίδη, σκηνικά-κοστούμια Αννας-Μαρίας Αγγελίδη, μουσική Ακη Γεροντάκγ, φωτισμούς Γιώργου Ταρκάση. Παίζουν: Αννα Φόνσου, Σοφία Λάππου-Καλού, Μιχάλης Γούναρης.

Στο έργο δυο χήρες θέλουν να ζήσουν... πεθαίνοντας. Ζουν εγκλωβισμένες σε ένα αυταρχικό καθεστώς, στο χάος της μεγαλούπολης, στον καταιγισμό της τηλεόρασης, σε ανελέητες ανθρώπινες σχέσεις. Ευχόμενες να λυτρωθούν από έναν επισκέπτη «δολοφόνο» βιαστή, αποκαλύπτουν πολλές καυστικές αλήθειες για τη ζωή τους και την κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ