Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Βαγγέλης Γουβέτας
Βαγγέλης Γουβέτας
Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΡΙΕΖΗ προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Κορυδαλλού, η Επιτροπή Ειρήνης Κορυδαλλού 50 ευρώ και το Παράρτημα Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ 30 ευρώ.

* * *

Ο Μπάμπης Λεωνιδάκης, υπέργηρος, αντιστασιακός, προσφέρει 1.000 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης και εύχεται να υπερκαλυφθεί το πλάνο το οποίο έθεσε η ΚΕ του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Διαμαντής Βαγγέλης προσφέρει 100 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω Αχτίδας ΕΒΕ της ΚΟ Αθήνας.

* * *

Ο Αρίστος Καμαρινός πρόσφερε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη των νεκρών ανταρτών του ΕΛΑΣ και των μαχητών του ΔΣΕ.

* * *

Πέρασαν 5 χρόνια από τότε που πέθανε η γυναίκα μου ΤΑΣΙΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, ως δεύτερη δόση και ο φίλος μου Χρήστος άλλα 50 ευρώ.

Παναγιώτης Κλαδούχος

* * *

Στη μνήμη του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΤΟΥ, η αδελφή του Αρετή Ζεπάτου προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΒΟΓΚΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ και μαχητής του ΔΣΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 21 Δεκέμβρη 2006, γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Ροδιά Τυρνάβου. Στις αρχές του 1946 εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Ελαβε μέρος στη μάχη στο Τσάρνο, στην ανακατάληψη του Γράμμου, στη μάχη του Αϊ Λιά Οξυάς Κόνιτσας, στην οποία και τραυματίστηκε βαριά. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία και ζούσε στη Λάρισα.

Στέλιος Κριεζής
Στέλιος Κριεζής
Πριν πεθάνει πρόσφερε στη μνήμη του αξέχαστου αδελφού του ΓΙΩΡΓΟΥ, που σκοτώθηκε στα 20 χρόνια του σε μάχη στα Ταμπούρια Φούρκας το 1948, 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας, στη ΝΕ Λάρισας 400 ευρώ, στον «Ριζοσπάστη» 150 ευρώ, στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΕΠΠ 150 ευρώ, στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΕΠΠ 350 ευρώ, στο Ενημερωτικό Δελτίο της ΠΕΕΠΠ 200 ευρώ, στο Κεντρικό Συμβούλιο της ΠΕΑΕΑ 100 ευρώ, στο Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ 200 ευρώ, στο Περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης 200 ευρώ και στην εφημερίδα «Φωνή της Αντίστασης» 100 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΙΓΝΑΤΙΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και των νεκρών συναγωνιστών του, αντιστασιακών, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Παναγιώτης Στρογγυλός

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΥΤΣΙΚΑ, ο οποίος «έφυγε» στις 14 Γενάρη 2006, οι Διονύσης, Ρένα, Μαρίκα, Ανθούλα, Γιόλα και Δήμος προσφέρουν στον «Ριζοσπάστη» 35 ευρώ.

* * *

Με τη συμπλήρωση 10 χρόνων «απουσίας» του αγωνιστή ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΤΖΙΡΙΖΙΛΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ - πέθανε στις 17 Γενάρη 1997 - η οικογένειά του προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Τυποεκδοτικής, 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

ΕΠΟΝίτης και μαθητής Γυμνασίου ο αδελφός μου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ, έλαβε μέρος στη μάχη του Σουφλίου στις 28 και 29 Σεπτέμβρη 1944, τοποθετώντας, μαζί με άλλους συντρόφους του, κορμούς δέντρων στη σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί η αμαξοστοιχία που μετέφερε ενισχύσεις στη γερμανική φρουρά Σουφλίου. Φοιτητής της Φυσικής είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από Χίτες στο Σουφλί. Στο στρατό είχε βασανιστεί ανελέητα μέχρι αναισθησίας.

Στη μνήμη του προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Αστέριος Βόγκλης
Αστέριος Βόγκλης
Ο αδελφός του Μενέλαος Γουβέτας

* * *

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ, από το χωριό Πεύκο Μεσσηνίας, λιμενεργάτης, συνδικαλιστής από τους οργανωτές της απεργίας των λιμενεργατών Καλαμάτας στις 9 Μάη 1934, πολιτικός επίτροπος Λόχου του 206 Τάγματος του 9ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, σκοτώθηκε τον Απρίλη του 1944, στον Μελιγαλά, πολεμώντας ενάντια σε Γερμανούς και συνεργάτες τους.

Στη μνήμη του ο Γιάννης Παπαδολιόπουλος προσφέρει 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, ΕΠΟΝίτη, ο οποίος δολοφονήθηκε το Μάη του 1946 μέσα στο σπίτι μας από τρομοκράτες του Βουρλάκη. Του πατέρα μου ΜΗΤΣΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος σύρθηκε για πολλά χρόνια στις φυλακές Λαμίας και Αίγινας και στα στρατόπεδα εξορίας στο Μακρονήσι και στα Γιούρα. Καθώς επίσης στη μνήμη της μάνας μου ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑ, που γεύτηκε τις διώξεις στην Κατοχή και στον Εμφύλιο, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων, 50 ευρώ.

Δροσούλα Μανταλόβα - Βουλδή.

* * *

Στη μνήμη της ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΙΚΟΝΤΑ, μέλους του ΚΚΕ, ο σύζυγός της Μανώλης Ικόντας πρόσφερε, μέσω ΚΟΒ Βριλησσίων, 20 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ