Σάββατο 5 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
Τηλεόραση
Τρένα με άρωμα...

Η αφίσα από την ταινία «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν», που παρουσιάζει η ΕΤ-3
Η αφίσα από την ταινία «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν», που παρουσιάζει η ΕΤ-3
Χιούμορ, ευαισθησία και ποίηση χαρακτηρίζουν την ταινία του Γίρι Μένζελ, που θα παρουσιάσει απόψε στις 22.00 η ΕΤ-3, με τον τίτλο «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν». Σε κάποιο σταθμό της Βοημίας, ένας ευαίσθητος νεαρός, αν και καταγόμενος από εύπορη και γνωστή οικογένεια, εργάζεται ως σιδηροδρομικός. Και αυτό, γιατί του αρέσει να κάνει παρέα με παράξενους ανθρώπους, με περαστικούς, που ετοιμάζονται να φύγουν. Είναι ένας νέος, αθεράπευτα γοητευμένος με το συνεχές «πήγαινε- έλα» των τρένων και των ανθρώπων. Κάποια μέρα θα ερωτευτεί μια συνάδελφό του, αλλά ο έρωτας αυτός θα τον πληγώσει βαθιά. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο Οσκαρ καλύτερης ταινίας και απέσπασε πολλά βραβεία από Διεθνή Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Με τους Βάσκλαν Νέκαρ και Γίτκα Μπέντοβα.

Από το STAR στις 22.00 «Αρωμα γυναίκας» του Μάρτιν Μπρεστ.

Πρόκειται για ένα ριμέικ της ομώνυμης ταινίας, που είχε για πρωταγωνιστή τον αλησμόνητο Βιτόριο Γκάσμαν, ο οποίος είχε δώσει ένα ρεσιτάλ ηθοποιίας στο ρόλο του δύστροπου, αλλά αξιοπρεπούς, οξύθυμου, τυφλού στρατιωτικού. Στη νέα εκδοχή, ο Αλ Πατσίνο δίνει και αυτός τον καλύτερο εαυτό του στο ρόλο του τυφλού, που δεν αντέχει το ποτό και την αυτολύπηση και αποφασίζει να βάλει ένα τέρμα στο «σκοτάδι», αφού πρώτα περάσει ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο με τα μάτια ενός νέου, και να τελειώσει τη ζωή, αφού πρώτα χορέψει ένα παθητικό τάγνκο και αφού θα έχει «γεμίσει» το αναπνευστικό του σύστημα με το υπέροχο άρωμα μιας όμορφης γυναίκας. Μια εξαιρετική ταινία, που, αν και σε μερικά σημεία φτάνει στα όρια της υπερβολής και απιθανότητας, συγχωρείται και βλέπεται ευχάριστα. Πολύ ευχάριστα, μάλιστα.

Από τον ALPHA στη 01.05«Ραψωδία τον Αύγουστο» του Ακίρε Κουροσάβα. Μια αναφορά στο πυρηνικό ολοκαύτωμα, μέσα από τα μάτια μιας επιζώσας εκείνης της τρομερής μέρας. Μια ηλικιωμένη γυναίκα, παρακινημένη από τα εγγόνια της και τα ανίψια της, αλλά και το νεοφερμένο Αμερικανοϊάπωνα ανιψιό της, θυμάται την ιστορία της οικογένειάς της και της γιαπωνέζικης κοινωνίας του τότε. Με τον Ρίτσαρντ Γκιρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ