Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το μυστικό της Μανταλέν

Το ψυχολογικό δράμα με τίτλο «Το μυστικό της Μανταλέν Σμιθ», σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιν, θα μεταδώσει απόψε στις 00.30 η ΕΤ-3.

Κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, μια νεαρή γυναίκα, η Μανταλέν, ξεκινά μια παράνομη σχέση με έναν αδέκαρο Γάλλο, τον Εμίλ. Η αριστοκρατική της καταγωγή δεν της επιτρέπει να αποκαλύψει τη σχέση της στην οικογένειά της και ο δεσμός παραμένει κρυφός για αρκετό καιρό, ενώ ο πατέρας της, της συστήνει διαρκώς επίδοξους μνηστήρες. Ο Εμίλ δείχνει φανερά ότι θέλει να παντρευτούν και η Μανταλέν του προτείνει να κλεφτούν. Εκείνος δε δέχεται, λέγοντάς της ότι επιθυμεί τη συγκατάθεση του πατέρα της. Οταν η Μανταλέν επιμένει, εκείνος την εκβιάζει λέγοντας της ότι θα τα αποκαλύψει όλα στον πατέρα της. Οταν μετά από μερικές βδομάδες ο Εμίλ πεθαίνει από δηλητηρίαση, η πρώτη ύποπτη για τη δολοφονία είναι η Μανταλέν...

Η κλασική ταινία του Ντέιβιντ Λιν είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Μανταλέν Σμιθ, μιας γυναίκας από τη Γλασκόβη, με καταγωγή από πλούσια οικογένεια, που δικάστηκε για τη δολοφονία του εραστή της. Η δίκη της πήρε τέτοια διάσταση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χαρακτηρίστηκε ως «η δίκη του αιώνα». Πρωταγωνιστούν οι Αν Τοντ, Νόρμαν Γούλαντ, Ιβάν Ντέσνι και Λέσλι Μπανκς.

  • «Ο άνθρωπος του Pacific Heights». Ψυχολογικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 1990 σε σκηνοθεσία Τζον Σλέσινγκερ.

Η Πάτι και ο Ντρέικ είναι ένα ζευγάρι με όνειρο ζωής να αγοράσουν μια παλιά έπαυλη στο Σαν Φρανσίσκο, με σκοπό να την ανακαινίσουν και να τη νοικιάσουν. Ομως, ο ενοικιαστής που διαλέγουν, ο Κάρτερ, θα τους κάνει τη ζωή κόλαση. Με απώτερο στόχο να τους πάρει την περιουσία σε όσο το δυνατό μικρότερη τιμή, ο Κάρτερ κάνει το ζευγάρι να φτάσει στα όριά του για να πετύχει το σκοπό του.

Παίζουν οι Μάικλ Κίτον, Μέλανι Γκρίφιθ, Μάθιου Μοντίν, Ντόριαν Χέργουντ και Νόμπου ΜακΚάρθι(ALTER, 21.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ