Παρασκευή 19 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»
Αντίθετη στις αδιαφανείς πρακτικές

Ο επικεφαλής της προσκείμενης στη ΝΔ δημοτικής παράταξης στην Καλλιθέα, περίμενε... στο τηλέφωνο τη «Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα» (ΔΔΕ) - όπως ο ίδιος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο - για τον τρόπο κατανομής των εδρών στη Δημαρχιακή Επιτροπή! Η ΔΔΕ καταγγέλλει την αντίληψη που έχει ο δικομματισμός για τα «πάρε δώσε» στα όργανα της Αυτοδιοίκησης και με ανακοίνωση καυτηριάζει τη στάση της παράταξης «Πρώτα η Καλλιθέα» και τον επικεφαλής της κ. Χατζόπουλο. Οπως σημειώνεται στην καταγγελία, η παράταξη της ΝΔ «περίμενε στο τηλέφωνο την πρόταση της ΔΔΕ για τον τρόπο κατανομής των τριών τακτικών και αναπληρωματικών μελών στη Δημαρχιακή Επιτροπή, που εκλέγουν οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο με βάση τον νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων»!!!

«Εχουν μάθει να χρησιμοποιούν αδιαφανείς και αντιδημοκρατικές μεθόδους» υπογραμμίζει η ανακοίνωση. Επισημαίνει ότι ξεχάστηκε προκλητικά πως για όσο διάστημα η ΔΔΕ είχε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει δείξει δείγμα γραφής, «φροντίζοντας να υπάρχει πάντα η αναλογικότερη εκπροσώπηση στα όργανα της διοίκησης του δήμου, παρά τα στενά περιθώρια που καθορίζει ο νόμος». Παρακάτω σημειώνει πως η παράταξη του δημάρχου κ. Ασκούνη (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) έδειξε το «σεβασμό» της στο νέο Κώδικα ψηφίζοντας από κοινού με την παράταξη της ΝΔ τα όργανα διοίκησης του δήμου, χωρίς καμία επιφύλαξη, καμία καταγγελία. Η ΔΔΕ παράλληλα χαρακτηρίζει αντιδραστικό και αντιδημοκρατικό το πλαίσιο που καθορίζει τον πλειοψηφικό τρόπο εκλογής των Δημοτικών Συμβουλίων αλλά και των υπόλοιπων οργάνων της Αυτοδιοίκησης. Θεωρεί πως είναι προϊόν συνεργασίας του δικομματισμού και απαιτεί να εφαρμοστεί το σύστημα της απλής αναλογικής σε όλα τα επίπεδα εκλογής.

  • Η ΔΔΕ δηλώνει πως βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του δήμου και καταγγέλλει την αντιδημοκρατική, αντεργατική και αλαζονική πρακτική της διοίκησης, να περικόψει το μισθό σε όσους πήραν μέρος στην Τακτική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ