Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συνεχίζεται το σίριαλ του «Planet»

Την ερχόμενη βδομάδα η δημοσιοποίηση των μετοχολογίων από το ΕΣΡ

Σίριαλ, με συνεχείς παρατάσεις της εργοδοτικής ασυδοσίας, έχει γίνει πλέον η υπόθεση του «Planet». Χτες δόθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και νέα προθεσμία στην ιδιοκτησία του «Planet» με την κατάθεση υπομνήματος από το σταθμό που θα πρέπει να σταλεί εντός των επομένων 15 ημερών.

Το υπόμνημα, όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, θα πρέπει να αναφέρεται στην έγκριση από τη Νομαρχία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και στο πρόγραμμα του σταθμού. Προσωρινό είναι το ΔΣ του σταθμού το οποίο ορίστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο στις 26/6/2000 και το οποίο αποτελείται από τους Αθ. Παύλοβιτς, Δ. Παπαγεωργίου και Γ. Ανδρουτσόπουλο. Το ΕΣΡ θα ερευνήσει την αύξηση του κεφαλαίου και το πόθεν έσχες. Τα χρέη της ιδιοκτησίας προς τους εργαζόμενους του «Planet» ανέρχονται σε 1 εκατ. ευρώ και στα ταμεία 500.000 ευρώ. Καταγγελία στο ΕΣΡ είχε κάνει με επιστολή της και η ΕΤΕΡ (Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας).

Χτες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, έθεσε το θέμα της αδειοδότησης των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, συνδυάζοντάς το με τη βιωσιμότητα των σταθμών και με τη δημοσίευση των μετοχολογίων στον Τύπο. Σύμφωνα με τη διάταξη του νόμου τα μετοχολόγια δημοσιεύονται κάθε έτος κατά το μήνα Ιανουάριο σε δύο τουλάχιστον εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης ανέφερε ότι «υπάρχει αμφιβολία» εάν οι διατάξεις του νόμου για δημοσίευση εφαρμόζονται «πριν την αδειοδότηση». Είπε ότι τα μετοχολόγια των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών θα δοθούν την ερχόμενη βδομάδα στους τηλεοπτικούς συντάκτες και θα μετά θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ. Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα δημοσιοποιηθούν και μετοχολόγια των οποίων οι μεταβιβάσεις ελέγχονται και δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από την Ολομέλεια του ΕΣΡ. Να σημειωθεί ότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα μετοχολόγια των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών για το έτος 2005.

Για το θέμα της πολυφωνίας κατά τη διάρκεια της επίσημης περιόδου των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών το ΕΣΡ χτες επέβαλε δύο πρόστιμα. Στο «Κρήτη TV» 15.000 ευρώ γιατί σε εκπομπή κάλε δύο από τους τρεις υποψήφιους δημάρχους και στον ALTER 15.000 ευρώ για την εκπομπή της Βέφας που είχε προσκεκλημένη υποψήφια σύμβουλο συνδυασμού του Δήμου Γλυφάδας. Επίσης, μετά από αίτηση θεραπείας του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που το ΕΣΡ είχε επιβάλλει πρόστιμο 30.000 ευρώ για τη μετάδοση πλάνων που έδειχναν εμπλεκόμενους στην υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ με χειροπέδες, μείωσε το πρόστιμο σε 20.000 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ