Τετάρτη 24 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κομματικός πόλεμος συμφερόντων

Σε νέα φάση οι δικομματικές κόντρες στον ελληνικό αθλητισμό με αφορμή τις χτεσινές ποινές της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος

Σε νέα φάση φαίνεται να περνάει ο πόλεμος συμφερόντων, ιδιαίτερα μάλιστα κομματικών, που έχουν στόχο την άσκηση εξουσίας, και διεξάγεται στο πρόσφορο όπως αποδεικνύεται πολλές φορές έδαφος του αθλητισμού στην Ελλάδα. Ετσι, ποινή στέρησης της φιλάθλου ιδιότητος για 2,5 χρόνια επέβαλε ομόφωνα η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή, ο οποίος κατηγορήθηκε για συγκάλυψη της γνωστής υπόθεσης εμπλοκής του Λάμπρου Παπακώστα με ναρκωτικά, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Γκέτεμποργκ. Στην ίδια μοίρα αλλά για διαφορετική υπόθεση βρέθηκε χτες και ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (ΕΓΟ), Δημήτρης Δημητρόπουλος, που τιμωρήθηκε από την ΕΦΙΠ με τρία χρόνια στέρησης της φιλάθλου ιδιότητος για παρατυπία που αφορούσε στην επιβεβαίωση των επιδόσεων της παλιάς αθλήτριας Αρετής Σιναπίδου, η οποία τιμωρήθηκε και αυτή με ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων.

Οσον αφορά στο θέμα του προέδρου του ΣΕΓΑΣ η απόφαση της ΕΦΙΠ κάλλιστα μπορεί να ενταχθεί στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει μεταξύ Σεβαστή και προέδρου της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού (που επί της ουσίας ελέγχει την ΕΦΙΠ). Ενώ όσον αφορά στη δεύτερη υπόθεση του Δημητρόπουλου είναι γνωστή η κόντρα τον τελευταίο χρόνο του προέδρου της ΕΓΟ με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό, σε πολλά θέματα.

Μετά από αυτή την απόφαση ο Σεβαστής χάνει τη θέση του προέδρου στην Ομοσπονδία Στίβου, καθώς δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε Διοικητικά Συμβούλια αθλητικών ομοσπονδιών. Το επόμενο βήμα της υπόθεσης για τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ είναι η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, όπως έχει δικαίωμα, για την εξάλειψη της ποινής. Δήλωση, με την οποία εκφράζει την άποψη ότι η ποινή στέρησης της φιλάθλου ιδιότητος για 2,5 χρόνια, που του επέβαλε ομόφωνα η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ), «είχε ουσιαστικά προαναγγελθεί εδώ και μέρες», έκανε ο Βασίλης Σεβαστής. Οι εξελίξεις πάντως αναμένεται να είναι ραγδαίες ενώ κάποιες πηγές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και αναταράξεις στο χώρο της ΕΟΕ με τις ομοσπονδίες που δε θεωρούνται ...κυβερνητικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ