Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Αποφασισμένοι να αγωνιστούμε»

«Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε το συλλογικό μας φορέα, να αγωνιστούμε. Το Επιμελητήριο είναι κατάκτηση. Το έχουμε φτιάξει με τους αγώνες μας και δε θα το αφήσουμε να συρρικνωθεί από την πολιτική του ΥΠΠΟ», μας λέει η Εύα Μελά, πρόεδρος του ΕΕΤΕ.

«Η κινητοποίηση έξω από την Εθνική Πινακοθήκη είναι επιστέγασμα μιας σειράς προσπαθειών για τη λύση των χρόνιων και άλυτων προβλημάτων των εικαστικών καλλιτεχνών. Προβλημάτων, που βρήκαν την κορύφωσή τους στην πλήρη απαξίωση του φορέα μας από την κυβέρνηση, η οποία αποδυναμώνει το έργο του με τον οικονομικό αποκλεισμό. Το Επιμελητήριο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Ομως, από το 2003, το υπουργείο Πολιτισμού δεν καλύπτει - όπως έχει υποχρέωση από το νόμο - ούτε καν τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να παίξει το θεσμικό του ρόλο και να λειτουργήσει. Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση δε θέλει να είναι ζωντανός, δραστήριος, δημιουργικός και εποικοδομητικός για την ελληνική κοινωνία ο συλλογικός φορέας των 5.000 εικαστικών καλλιτεχνών. Γι' αυτό και τον καταδικάζει σε αδράνεια».

«Ενώ είδαμε τον Γιώργο Βουλγαράκη πριν 2 μήνες στη Βουλή και μας είπε ότι θα καλύψει τα χρέη των παρελθόντων ετών από τον τακτικό προϋπολογισμό του 2007. Ο τακτικός προϋπολογισμός ήρθε και αντί για 200.000 ευρώ που είναι τα χρέη, έδωσαν 20.000 ευρώ! Αυτό και μόνο δείχνει την απαξιωτική τους πολιτική».

«Ο κλάδος μας παραμένει ανασφάλιστος. Οι εικαστικοί - όπως και όλη η ελληνική κοινωνία - υφίστανται τη συρρίκνωση της καλλιτεχνικής παιδείας και της αισθητικής αγωγής. Τα χρήματα του ΥΠΠΟ, αυτό το πενιχρό 0,38%, μοιράζεται στους ιδιώτες και σε εφήμερες επιδείξεις. Η κυβέρνηση έχει κάνει την ταξική της επιλογή: στηρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο στο χώρο του πολιτισμού και όχι τους συλλογικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ