Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ζαχαρίας Μανίκας
Ζαχαρίας Μανίκας
Φωτ.

Συμπληρώνονται 21 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1908 και πέθανε στην Καισαριανή στις 28 Φλεβάρη 1986. Ηταν συμμαθητής του Νίκου Μπελογιάννη, φοίτησε στη Νομική της Αθήνας και στον πόλεμο του '40-'41 πολέμησε στην Κορυτσά, στην Πρεμετή, στο Αργυρόκαστρο.

Στην Κατοχή, αντάρτης του ΕΛΑΣ, με τον Αρη έλαβε μέρος στη μάχη στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, στη Μάνδρα, στα Βίλια και σε άλλες μάχες. Εκλέχτηκε Εθνοσύμβουλος στην Κυβέρνηση του Βουνού στις Κορυσχάδες. Από το 1944 έως το 1974 ήταν διωκόμενος και φυλακισμένος κατά διαστήματα.

Εμεινε πιστός έως το θάνατό του στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ζωή και τα παιδιά του Κώστας, Νίκος, Σταυρούλα και οι εγγονές του Ζωή και Νίκη προσφέρουν 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, 30 ευρώ στο Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ και 30 ευρώ στο ΠΑΜΕ.

* * *

Σήμερα 26 Γενάρη συμπληρώνονται 9 χρόνια από το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΤΟΜΠΟΥΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του και οι κόρες του προσφέρουν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σιδηροκάστρου.

* * *

Φωτ.

Στις 16 Νοέμβρη 2006, νικημένος από τη μάστιγα της εποχής μας - καρκίνος - «έφυγε» εντελώς απροσδόκητα ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΗΛΑΣ, μέλος του ΚΚΕ. Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του υπήρξε μαχόμενος και αδιάλλαχτος στις αρχές του κομμουνιστής, με πλούσια προσφορά στο Κόμμα και στο χώρο του μαζικού κινήματος. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΔΗΚΕΒΕ Θεσσαλονίκης, γενικός γραμματέας του Σωματείου των Πλαστιγγοποιών Θεσσαλονίκης, σύμβουλος στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο, των εργοστασιαρχών κατεργασίας ξύλου, πρόεδρος του εργατοτεχνικού προσωπικού της ΔΕ Θεσσαλονίκης, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μεγάλο το κενό για την οικογένειά του και για το ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας.

Κώστας Μαυρίδης - Θεσσαλονίκη

* * *

Με τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ και στη μνήμη των νεκρών μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ, η Αλεξάνδρα, η Σάσα και ο Χαρίλαος Ρούσσος προσφέρουν, ως δεύτερη δόση, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων Εύβοιας.

* * *

Στη σεβαστή μνήμη των γονιών μου ΕΥΑΝΘΙΑΣ και ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ, οι οποίοι μας δίδαξαν το δρόμο της τιμής, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Χολαργού.

  • Προσφέρω επίσης άλλα 100 ευρώ στη μνήμη του συντρόφου μου και των αδελφών μου ΕΛΕΝΗΣ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ για την οικονομική εξόρμηση.

Κορνηλία Κοχηλάκη

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΑΝΙΚΑΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Αχαΐας.

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των αειμνήστων συναδέλφων μου, στελεχών του υπουργείου Εργασίας, μελών του ΚΚΕ, ΤΑΚΗ ΛΙΟΥΜΗ, ο οποίος πιάστηκε από προδοσία και σκοτώθηκε από βομβαρδισμό των Εγγλέζων στο τρένο που τον μετέφερε, μαζί με άλλους κρατούμενους στη Γερμανία για καταναγκαστικά έργα, και ΙΣΜΗΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία δολοφονήθηκε από ταγματασφαλίτες, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα».

Ελευθερία Λογαρά - Χλωρού


Ισμήνη Σιδηροπούλου
Ισμήνη Σιδηροπούλου

Τάκης Λιούμης
Τάκης Λιούμης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ