Παρασκευή 26 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Πεδίο κερδοσκοπίας για τους ιδιώτες

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή, η σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τα λαϊκά στρώματα η ολοένα και μεγαλύτερη παράδοση των υπηρεσιών Υγείας στους ιδιώτες με διάφορες μορφές, επιβεβαιώνει η απόφαση του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να σταματήσει η χρήση 30 κρεβατιών εντατικής μονάδας στο «Ερρίκος Ντυνάν», επειδή δεν πληρώθηκε έγκαιρα από το ελληνικό δημόσιο που τα είχε νοικιάσει. Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης ζητώντας μεταξύ άλλων να σταματήσει η εξάρτηση της αποκατάστασης της υγείας των ανθρώπων από τα συμφέροντα των ιδιωτών και να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας σε δημόσια κρεβάτια εντατικής θεραπείας.

Απαντώντας ο υφυπουργός Υγείας Θ. Γιαννόπουλος είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν υποχρεωμένα να πληρώσουν για τη χρήση των κρεβατιών του «Ερρίκος Ντυνάν», αλλά διαπιστώθηκε μεγάλη απόκλιση στα ποσά που ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ και γι' αυτό υπήρξε η διακοπή της συνεργασίας. Σήμερα, συνέχισε, άρχισε πάλι η εισαγωγή ασθενών στα 30 αυτά κρεβάτια, αφού κατά τον υφυπουργό «τα ασφαλιστικά ταμεία αγοράζουν υπηρεσίες υγείας είτε από τον ιδιωτικό, είτε από το δημόσιο τομέα της υγείας κάτι που αποτελεί διεθνή πρακτική». Αναφερόμενος στις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία είπε ότι χρειάζονται 680 κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας πολυδύναμης μονάδας και αυτή τη στιγμή υπάρχουν «λειτουργούντα» 539 κρεβάτια και υπάρχουν και 136 κρεβάτια τα οποία είναι «εξοπλισμένα και μη λειτουργούντα».

Ο Π. Κοσιώνης κατήγγειλε ότι η συμφωνία με το «Ερρίκος Ντυνάν» έγινε μετά από απόφαση της κυβέρνησης στα πλαίσια σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Τόνισε ότι το ΙΚΑ δημοσίως δήλωσε ότι δεν είχε καμία σύμβαση με το «Ερρίκος Ντυνάν» και επομένως, είπε, άλλο κάνει η κυβέρνηση και άλλο κάνει το ΙΚΑ χωρίς να γνωρίζει κανένας τίποτα. Σχολιάζοντας την αναφορά του υφυπουργού για τα 150 κρεβάτια που δε λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού είπε ότι είναι κυρίαρχο το αίτημα για την κάλυψη αυτών των κενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ