Κυριακή 28 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος

Το κοινό μήνυμα αλληλεγγύης των συμμετεχόντων στη Διεθνή Συνάντηση

«Εμείς, τα κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα που υπογράφουμε παρακάτω, δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αυξανόμενη επιθετικότητα των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους ενάντια στους λαούς του κόσμου.

Χαιρετίζουμε με ειλικρινή αισθήματα αλληλεγγύης τους λαούς σε ολόκληρο τον κόσμο που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό και δηλώνουμε ότι δε θα τους αφήσουμε ποτέ μόνους στην πάλη τους.

Εμείς, που επισκεφτήκαμε την Κωνσταντινούπολη για το 8ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τις απειλές στην περιοχή, που βρίσκεται ακριβώς πάνω στο σταυροδρόμι ανάμεσα σε Μέση Ανατολή, Καύκασο και Βαλκάνια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για το χάος που επικρατεί στην περιοχή, για τους λαούς που σφαγιάζονται και τραυματίζονται, για τα εκατομμύρια που καταδικάζονται στη φτώχεια και την πείνα, υπεύθυνος είναι ο ιμπεριαλισμός.

Οι σπόροι του μίσους που κατατρώει τους λαούς μπορούν να εξαλειφθούν μόνο με έναν τρόπο: Με τη συνεργασία στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Δεσμευόμαστε να κάνουμε κάθε προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την ενότητα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ξέρουν ότι μπορούν να ηττηθούν σ' αυτήν την περιοχή και άλλες μεριές του κόσμου, και γι' αυτό επιτίθενται στους λαούς με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα. Ο ιμπεριαλισμός θα πνιγεί μέσα στο ίδιο το αίμα που σκορπά.

Εξάλλου, υπάρχουν ενδείξεις για υποχώρηση του ιμπεριαλισμού σε ορισμένες περιοχές του κόσμου. Η αντιιμπεριαλιστική διαδικασία στη Λατινική Αμερική δικαιολογημένα συγκινεί τους λαούς του κόσμου. Χαιρετίζουμε και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας προς κάθε προοδευτική, πατριωτική και επαναστατική δύναμη που αποτελεί μέρος αυτής της διαδικασίας.

Στηρίζουμε τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για μια ανεξάρτητη και κυρίαρχη Παλαιστίνη.

Χαιρετίζουμε τη σοσιαλιστική Κούβα, που αντιστέκεται στον ιμπεριαλισμό εδώ και δεκαετίες, και τον αξιέπαινο κουβανικό λαό, που ποτέ δεν έκανε παραχωρήσεις από το σοσιαλισμό και την ελευθερία.

Ευχόμαστε επιτυχία στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα όλων των μελών και φίλων του ΚΚ Τουρκίας και όλων όσοι συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες του Πατριωτικού Μετώπου.

Κάτω ο ιμπεριαλισμός, ζήτω ο διεθνισμός!»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ