Τρίτη 8 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΟΕ
Μείον... δύο για Σίδνεϊ;

Αμείλικτοι στο θέμα του Ντόπινγκ εμφανίστηκαν χτες, στην συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Λάμπης Νικολάου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, Γιάννης Παπαδογιαννάκης. Τα 2 κρούσματα αναβολικών, 37 μέρες πριν την έναρξη των αγώνων, αποτέλεσαν για την Επιτροπή μια αφορμή για παραδειγματισμό των υπολοίπων που θα βρεθούν υπό την επίρρεια απαγορευμένων ουσιών.

Ο κ. Παπαδογιαννάκης αφού γνωστοποίησε τους δύο αθλητές που το αντι-ντόπινγκ κοντρόλ που τους έγινε βρέθηκε θετικό (Γεώργιος Χειμωνέτος και Αλεξάνδρα Τζιούτη), ανακοίνωσε και την απόφαση της ΕΟΕ. «Η Επιτροπή θα προβεί στις εξής ενέργειες: Η Αλεξάνδρα Τζιούτη να αποκλειστεί από την αποστολή του Σίδνεϊ, να σταλεί ο φάκελός της στο ΣΕΓΑΣ για τις περαιτέρω ενέργειες, να περιμένουμε το 2ο δείγμα του αθλητή Χειμωνέτου, όσοι βρίσκονται ντοπαρισμένοι και όσοι δεν εξετάστηκαν για αντι-ντόπινγκ κοντρόλ είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό, θα αποκλείονται από την αποστολή». Για την αθλήτρια του βάδην αξίζει να σημειωθεί ότι και στα δύο δείγματα, που παίρνουν οι γιατροί, βρέθηκε η ουσία ναδρολόνη, ενώ το πρώτο δείγμα του Ελληνα ποδηλάτη βγήκε θετικό λόγω της ουσίας στανοζολόνης που είχε πάρει. Αυτές οι ουσίες περιλαμβάνονται στις απαγορευμένες από την ΔΟΕ. Τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος του Χειμωνέτου θα βγουν σήμερα το πρωΐ και αν βρεθεί και αυτό θετικό τότε ο αποκλεισμός του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ πρέπει να θεωρείται δεδομένος.

Πέρα από αυτό, οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και σε θέματα της αποστολής. Στο Σίδνεϊ θα ταξιδέψουν 146 αθλητές εκ των οποίων 91 άνδρες και 55 γυναίκες για τα 21 αθλήματα που πλαισιώνουν τους αγώνες. Τέλος, δόθηκαν και οι ημερομηνίες αναχώρησης των αθλητών με βάση το αγώνισμα.


Π.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ