Τετάρτη 31 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Μετριούνται και ξαναμετριούνται...

Τη μια είπαν για 500, μετά ισχυρίστηκαν ότι ξεπερνούν τους 2.000... μετρούσαν αθροιστικά ή πολλαπλασίαζαν δυο και τρεις φορές τους ίδιους ανθρώπους, που συνέβαινε να υπογράφουν δυο και τρία διαφορετικά κείμενα... Ο λόγος για τις «πρωτοβουλίες» ορισμένων πανεπιστημιακών με σκοπό την υπεράσπιση και την προώθηση του νόμου - πλαισίου και της ουσίας του περιεχομένου του.

Αυτές οι «πρωτοβουλίες», όλως τυχαίως, τώρα ενώθηκαν και λόγω κινητοποιήσεων ξαναβγήκαν στο προσκήνιο για να αποτελέσουν αντίβαρο στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν την κυβέρνηση.

Ξαναμέτρησαν και τις υπογραφές, τις βρήκαν τελικά 1.000! Μπορεί να είναι ένας σεβαστός αριθμός, ωστόσο παραμένουν μειοψηφία μπροστά στο σύνολο των πανεπιστημιακών της χώρας. Εξάλλου, αν δεν ήταν μειοψηφία, θα κατάφερναν να πάρουν έστω και μια απόφαση υπεράσπισης του νόμου - πλαισίου σε κάνα σύλλογο κανενός πανεπιστημίου... Ομως δεν κατάφεραν. Η πλειοψηφία των πανεπιστημιακών, μέσα στα συλλογικά όργανα των ιδρυμάτων έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των αναδιαρθρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ