Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΦΕΤ
Νοθευμένα τυριά από τη «ΒΙΟΓΑΛ»

Νοθευμένη φέτα, λευκό τυρί και μυζήθρα διακινούσε η εταιρεία «ΒΙΟΓΑΛ» που εδρεύει στα Τρίκαλα. Αυτό αποδείχτηκε μετά από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους σε δείγματα που πήραν οι αρμόδιες περιφερειακές διευθύνσεις του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη επιχείρηση προμηθεύει και μεγάλα σούπερ μάρκετ με τα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ ο ΕΦΕΤ διενεργεί ακόμα ελέγχους προκειμένου να εξασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την απόσυρση των νοθευμένων ποσοτήτων.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα εξής προϊόντα:

  • Φέτα ΠΟΠ «ΒΙΟΓΑΛ» που συσκευάζεται και διακινείται σε λευκούς τενεκέδες 15 κιλών και ημερομηνία παραγωγής 2/5/2006. Στο προϊόν είχε αντικατασταθεί μερικώς η λιπαρή ουσία του με ξένη προς το λίπος του γάλακτος ύλη.
  • Λευκό τυρί πρόβειο της «ΒΙΟΓΑΛ» που παρασκευάζεται για λογαριασμό της «ΠΕΝΤΕ ΑΕ», με την επισήμανση «φέτα ΠΟΠ Γαλαξίας στο ελληνικό σούπερ μάρκετ» και ημερομηνία λήξης 26/7/07. Το προϊόν βρέθηκε μη κανονικό - νοθευμένο γιατί είχε παρασκευαστεί από αγελαδινό γάλα και όχι από μείγμα πρόβειου/κατσικίσιου όπως έπρεπε.
  • Τυρί τυρογάλακτος «μυζήθρα» της «ΒΙΟΓΑΛ» με ημερομηνία λήξης 25/4/07. Το προϊόν βρέθηκε μη κανονικό επειδή είχε αντικατασταθεί μερικώς η λιπαρή ουσία του με ξένη προς το λίπος του γάλακτος ύλη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ