Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ταξίδι στην Καζαμπλάνκα

Από την ταινία «Ο ταξιδιώτης», σε σκηνοθεσία Αμπάς Κιαροστάμι
Από την ταινία «Ο ταξιδιώτης», σε σκηνοθεσία Αμπάς Κιαροστάμι
Σε πρώτη τηλεοπτική προβολή θα μεταδοθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1 η δραματική ταινία «Ο ταξιδιώτης», σε σκηνοθεσία Αμπας Κιαροστάμι.

Παρά τις τιμωρίες από γονείς και δασκάλους, ο Κασέμ δεν είναι καλός μαθητής. Αντί να μελετά, περνά όλη του τη μέρα παίζοντας ποδόσφαιρο. Οταν μαθαίνει ότι η εθνική ομάδα θα παίξει στην Τεχεράνη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει χρήματα για το εισιτήριο και το ταξίδι και, με διάφορες μικροαπάτες, τα καταφέρνει. Μετά από ταλαιπωρίες, και αφού καταφέρνει να αγοράσει το πολυπόθητο εισιτήριο, εξαντλημένος αποκοιμιέται στο γρασίδι έξω από το στάδιο. Οταν ξυπνάει είναι αργά: Ο αγώνας έχει τελειώσει...

H πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Αμπας Κιαροστάμι είναι η ιστορία ενός επίμονου στόχου και μιας απόλυτης απογοήτευσης, ειπωμένη με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Ηδη, από την ταινία αυτή διαβλέπει κανείς τα μετέπειτα μόνιμα μοτίβα του μεγάλου δημιουργού: Η αναζήτηση, το ταξίδι, ο κόσμος των παιδιών, η πραγματικότητα και οι ψευδαισθήσεις της. Παίζουν: Χασάμ Νταραμπί, Μασούντ Ζαντ Πεγκλέχ, Μουσταφάχ Ταρίχ.

«Μια νύχτα στην Καζαμπλάνκα». Κωμωδία σε σκηνοθεσία Αρτσι Μαγιό. Στη μεταπολεμική Καζαμπλάνκα, ο Ρόναλντ Κορνμπλόου προσλαμβάνεται για να διευθύνει ένα ξενοδοχείο του οποίου όλοι οι προηγούμενοι υπεύθυνοι έχουν δολοφονηθεί. Ο Γάλλος στρατιώτης Πιερ υποψιάζεται την ανάμειξη πρώην ναζί, συγκεκριμένα του κακόφημου κόμη Πφέφερμαν, με το πραγματικό όνομα Χένριχ Στάμπελ. Ομως ο ίδιος ο Πιερ αντιμετωπίζει την κατηγορία συνεργασίας με τον εχθρό και βάζει σκοπό να απαλλαγεί από την κακή αυτή φήμη με τη βοήθεια της φίλης του Ανέτ και του φιλύποπτου φίλου του Κομπράτζιο. Πρωταγωνιστούν: Γκρούτσο Μαρξ, Χάρπο Μαρξ, Τσίκο Μαρξ, Τσαρλς Ντέικ (ΕΤ-3, 00.35).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ