Σάββατο 3 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συνέδριο τραμπουκισμών και νοθείας

Ανθρώπους της νύχτας (!) επιστράτευσε η ΠΑΣΚΕ για να νομιμοποιήσει μαζί με τη ΔΑΚΕ και την «Αυτόνομη Παρέμβαση» τους νόθους αντιπροσώπους

Από την παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά κατά την έναρξη του συνεδρίου
Από την παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά κατά την έναρξη του συνεδρίου
Εκφυλισμός, συνοπτικές διαδικασίες, κραυγαλέες παρανομίες, με αποκορύφωμα την επίθεση από ομάδα τραμπούκων, με επικεφαλής γνωστό στον Πειραιά άνθρωπο της νύχτας, σε βάρος αντιπροσώπων, στιγμάτισαν τη χτεσινή πρώτη μέρα του 31ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Πειραιά! Οπως αποκαλύφθηκε, οι τραμπούκοι προέρχονταν από τη λαχαναγορά (!) και βρέθηκαν μέσα στην αίθουσα του ΟΛΠ, όπου διεξάγεται το συνέδριο, μετά από «πρόσκληση» της ΠΑΣΚΕ!

Συνολικά, οι εργοδοτικοί κυβερνητικοί συνδικαλιστές, όπως αυτοί εκφράζονται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, από την πρώτη στιγμή της έναρξης του συνεδρίου φάνηκε ότι ήταν αποφασισμένοι να «τα δώσουν όλα» προκειμένου να αλλοιώσουν τους συσχετισμούς και τη θέληση των εργαζομένων, τόσο σε ό,τι αφορά την εκλογή νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, όσο και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δυνάμεις που έχουν επιλέξει να υπηρετούν, κόντρα στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ενορχηστρωμένη πρόκληση

Ολοι μαζί ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ, παραβιάζοντας κατάφωρα το καταστατικό, αλληλοσυγκάλυψαν τους νόθους αντιπροσώπους τους, που σε σύνολο 341 συνέδρων ήταν πάνω από 75, δηλαδή πάνω από το ένα πέμπτο των συνέδρων (ανάμεσα σε αυτούς και οι 20 αντιπρόσωποι από την Ενωση Πλοιάρχων, που λίγες ώρες πριν στην ΠΝΟ, κατ' εντολή των εφοπλιστών, είχαν τινάξει στον αέρα την απόφαση για ναυτεργατική απεργία). Οι σύνεδροι κλήθηκαν μεν από το προεδρείο να σηκώσουν τις κάρτες τους για τη νομιμοποίηση ή όχι των νόθων, όμως οι κάρτες δεν καταμετρήθηκαν! Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των αντιπροσώπων των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι οποίοι απαιτούσαν να γίνει ξανά ψηφοφορία και καταμέτρηση, από το προεδρείο του συνεδρίου επιχειρήθηκε να συνεχιστεί η διαδικασία και κλήθηκε στο βήμα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Αυτός φρόντισε να εντείνει την πρόκληση, λέγοντας προς τους διαμαρτυρόμενους ότι «αποτελείτε δεκανίκι της κυβέρνησης» και «90 χρόνια διψάτε, όμως ακόμα δεν καταφέρατε να ξεδιψάσετε»! Οι ταξικές δυνάμεις απάντησαν βροντοφωνάζοντας ξανά και ξανά το σύνθημα: «ΓΣΕΕ εργατών και όχι των εργοδοτών». Εκεί έκαναν την εμφάνισή τους οι τραμπούκοι για να επιληφθούν της κατάστασης! Επιτέθηκαν με προπηλακισμούς σε βάρος αντιπροσώπων και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα των αντιπροσώπων του ΠΑΜΕ, που αμέσως σχημάτισαν αλυσίδες και κατάφεραν να τους διώξουν από την αίθουσα!

Ξεκάθαρες οι δύο γραμμές

Οι μόνες στιγμές που θύμισαν εργασίες συνδικαλιστικής οργάνωσης ήταν όταν μέσα στην αίθουσα «εισέβαλαν» φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, απαιτώντας από το συνέδριο να πάρει θέση για την αναθεώρηση του άρθρου 16 για δημόσια δωρεάν Παιδεία, ενώ ξεδίπλωσαν και ένα τεράστιο πανό που ανέγραφε: «Να κλείσει η Ακαδημία Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οχι στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης». Επίσης όταν στο βήμα ανέβηκε ο Γιώργος Τούσσας με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ (είναι και σύνεδρος), επισημαίνοντας ότι αυτή η σκληρή αντιπαράθεση δεν αφορά απλώς κάποιες παρατάξεις, είναι πολύ πιο ουσιαστική καθώς αφορά τον προσανατολισμό του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος, αν θα επικρατήσει η «γραμμή» του συμβιβασμού και της συναίνεσης με την αντιλαϊκή πολιτική, της συμμαχίας με το μεγάλο κεφάλαιο.

Η πρώτη μέρα έκλεισε με τους χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά Γ. Ευαγγελάκο, συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες από την Ελλάδα και την Κύπρο, εκπροσώπους άλλων κομμάτων κλπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ