Τρίτη 6 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Μοναχική... κούρσα τίτλου

Σε τυπική διαδικασία έχει μετατραπεί πλέον το πρωτάθλημα, αναφορικά με το ποιος θα το κατακτήσει. Μετά την ολοκλήρωση και της 20ης αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός απέδειξε πως είναι το απόλυτο φαβορί. Και δε θα πανηγυρίσει τον τίτλο, μόνο αν τον χαρίσει. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός - στις κρίσιμες στιγμές - αποδείχτηκαν λίγοι. Ετσι περιορίζονται στη μεταξύ τους μάχη για την 2η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενα από τα πλέον αξιομνημόνευτα ντέρμπι, έγινε στο ΟΑΚΑ. Μπορεί να μην είχε θέαμα και ρυθμό αλλά περίσσεψαν το σασπένς, η ένταση και η παραγωγικότητα. Ενα και πλέον μήνα μετά τα Χριστούγεννα αμφότερες οι ομάδες επέδειξαν πνεύμα αγάπης και προσφοράς. Ετσι είτε έβαζαν αυτογκόλ είτε (με παιδαριώδη λάθη) επέτρεπαν στον αντίπαλο να τα πετύχει. Τελικά κουράστηκαν και έμειναν στο 3 - 3. Και παρά το γεγονός ότι μοιράστηκαν γκολ και βαθμό, μεγάλος κερδισμένος είναι ο Ολυμπιακός. Οχι μόνο για το πόντο αλλά και για την εικόνα του. Ενώ βολευόταν και με την ισοπαλία, πάλεψε για τη νίκη και μπορούσε να την πάρει. Μεγάλη χαμένη η ΑΕΚ. Που έδειξε, για μια ακόμα φορά, λίγη στα δύσκολα. Αυτό που στις δηλώσεις έλεγαν ότι το ήθελαν πολύ, στην πράξη δεν έδειξαν ότι μπορούσαν να το πάρουν. Οσο για τα (δικαιολογημένα) παράπονα από τον Μπριάκο, ίσως διαφοροποιούσαν το σκορ, σίγουρα πάντως δεν μπορούν να καλύψουν τις εγγενείς αδυναμίες.

Ο Λεμονής, αναφορικά με τον τίτλο, παραδέχτηκε ότι «έχουμε μια διαφορά αρκετά σημαντική» αλλά πρόσθεσε ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχει κριθεί». Και δήλωσε δυσαρεστημένος που δεν κέρδισε η ομάδα του. Ο Φερέρ αναγνώρισε πως «μας έλειπαν λίγο η ηρεμία, ο ρυθμός και η ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά εγώ δεν είμαι απογοητευμένος (!)» και δήλωσε σίγουρος ότι «επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα ο διαιτητής».

Με το ίδιο σκορ, στον πρώτο αγώνα κυπέλλου, αλλά πολύ πιο εύκολα ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναθηναϊκό. Οι τριφυλλοφόροι σε ελάχιστες στιγμές της αναμέτρησης έδειξαν ότι δεν ήθελαν τίποτα λιγότερο από το διπλό. Παρουσίασαν μεγάλα κενά, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και άλλες αδυναμίες. Οι γηπεδούχοι, χωρίς να εντυπωσιάσουν, ήταν πιο μαχητικοί, εύστοχοι και κινητικοί. Δίκαια κατέκτησαν τους τρεις πόντους. Οτι πάντως κέρδισαν στον αγωνιστικό χώρο, το έχασαν πολλαπλάσια, στις εξέδρες. Για μια ακόμα φορά η εικόνα ήταν απαράδεκτη. Αραγε οι γύρω του, αισθάνονται το ίδιο περήφανοι με τον κομπλεξικό ψευτόμαγκα που πέταξε το ποτήρι με το αναψυκτικό στον 17χρονο Νίνη;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ