Κυριακή 11 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Και οι γυναίκες διεκδικούν χρηματικά έπαθλα

Στην Ολλανδία ο Τοπάλοβ στην κορυφή, ο Κράμνικ 4ος, τελικός νικητής ο Αρονιάν!

Η αδιαφορία (από θέση ισχύος με την πρωτιά στο Βάικ Ααν Ζέε) τσάκισε κόκαλα... Τοπάλοβ - Κράμνικ ισοπαλία
Η αδιαφορία (από θέση ισχύος με την πρωτιά στο Βάικ Ααν Ζέε) τσάκισε κόκαλα... Τοπάλοβ - Κράμνικ ισοπαλία
Στο διεθνές τουρνουά του Γιβραλτάρ (έχει αγωνιστεί παλιότερα με επιτυχία και ο Ελληνας πρωταθλητής Βασίλης Κοτρωνιάς), γίνεται μια καλή αρχή για την αμοιβή και των σκακιστριών, αφού τα χρηματικά έπαθλα που έχουν αθλοθετήσει οι διοργανωτές, μόνο για τις γυναίκες, φθάνουν τις 15.000 ευρώ!

Σαν αποτέλεσμα - εκτός από το γενικό όφελος της ανάπτυξης του γυναικείου σκακιού με το κίνητρο των επάθλων - ήταν να παρουσιάσουν οι περισσότερες σκακίστριες δυναμικό παιχνίδι απέναντι στους άντρες Γκραντ-Μετρ, φθάνοντας στη νίκη, όπως για παράδειγμα η Αμερικανίδα Ιρίνα Κρας, που νίκησε τον Αρμένιο GM Βλαντιμίρ Ακοπιάν, καθώς και τον 76χρονο Βίκτωρ Κορτσνόι. Ηττα υπέστη και ο πρώην πρωταθλητής Αμερικής ο Νακαμούρα από τη Γεωργιανή WGM Αραχάμια, ενώ η Κινέζα πρώην Παγκόσμια Γυναικών νίκησε τον Βούλγαρο GM Κίριλ Γκεοργκίεβ.

Στην τελική κατάταξη και παρά την ήττα του στον 1ο γύρο από την Κρας, ο Αρμένιος Ακοπιάν (2700) πήρε την πρώτη θέση με 7,5 β. Δεύτερος ο Νακαμούρα (ΗΠΑ 2651), Αρεστσένκο (Ουκρ. 2644), Σουτόφσκι (Ισρ. 2629) από 7 βαθμούς.

* Ο Αρμένιος (Κυπελλούχος Κόσμου 2006) Λέβον Αρονιάν «έκλεψε» την πρώτη θέση του «Corus 2007» από τον Τοπάλοβ και τον Ρατζιάμποβ (ο οποίος τελικά κρατήθηκε στην κορυφή) χάρη του συντελεστή ισοβαθμίας και τη νίκη του στον 13ο και τελευταίο γύρο επί του Ρωσοολλανδού Σεργκέι Τιβίακοφ.

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής (με γνωστό σε όλους μας τον τρόπο που «κατέκτησε» τον τίτλο) Βλαντιμίρ Κράμνικ πήρε μόλις την 4η θέση, μη επιβεβαιώνοντας - όπως θα ήθελε - τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, με 8 βαθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ