Κυριακή 13 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Να μην ξεπουληθεί η Βόρεια Κέρκυρα

Ολοι γνωρίζουμε ότι εδώ και αρκετά χρόνια, δεν περνάει μήνας που να μην υπογράφεται και μια καινούρια σύμβαση ξεπουλήματος.

Δεν υπολογίζουν το κόστος για τους εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό και ξεπουλάνε στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, εργοστάσια, Τράπεζες, οργανισμούς, αεροδρόμια, βουνά, παραλίες κλπ. Ανοίγει συνεχώς η όρεξη στους συμβαλλόμενους πωλητές - αγοραστές και θυμούμαστε καλά τα λόγια του Χαρίλαου Φλωράκη, που είπε πριν αρκετά χρόνια, για το κατάντημα της πατρίδας μας σε «χώρα γκαρσονιών και παροχής υπηρεσιών».

Στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και ο υπό συζήτηση ελλιμενισμός μεγαθηρίου πλωτού ξενοδοχείου, σε μια από τις ελάχιστες παραλίες της Κέρκυρας που δεν έχουν καταστραφεί. Εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας περιφέρεται προσφέροντας τ' αργύρια. Πέρασε από το Δήμο Κασσουπαίων και με ανακούφιση οι δημότες υποδέχτηκαν την τιμητική και αξιοπρεπή απόφαση του Δημ. Συμβουλίου να απορριφθεί η πρόταση.

Ο εν λόγω εκπρόσωπος, συνεχίζοντας τη βόλτα του πιο πάνω, στις καλύτερες παραλίες της Β. Κέρκυρας, μαγεύτηκε από το φυσικό περιβάλλον. Είναι εξάλλου και οι μόνες παραλίες που παραμένουν ανθρώπινες για τους Κερκυραίους, αλλά και για τους τουρίστες.

Προτείνει λοιπόν, στο συρρικνωμένο από την κυβερνητική οικονομική μιζέρια, όπως όλοι οι δήμοι, Καποδιστριακό Δήμο, τ' αργύρια που προσφέρει η εταιρία, για να καταστρέψει την περιοχή και το περιβάλλον, συμπληρώνοντας έτσι την καταστροφή των υπολοίπων παραλιών της Β. Κέρκυρας, όπως Ρόδα, Σιδάρι, Αχουράβη κ.ά.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος αποδέχεται να συζητήσει την πρόταση, ψάχνοντας για αντισταθμιστικά οφέλη, τα οποία δε διεκδικεί από την κυβέρνηση.

Ανάστατοι βρίσκονται οι κάτοικοι της περιοχής του δήμου Εσπερίων και είναι έτοιμοι να εμποδίσουν την εγκατάσταση του εξαμβλώματος. Περιμένουν τη συνέχεια, τις διαθέσεις της κυβέρνησης και ειδικότερα τη στάση των Κερκυραίων βουλευτών, που προεκλογικά έταζαν «λαγούς με πετραχήλια», με την εξαγγελία προγραμμάτων αναβάθμισης των δήμων, προστασίας του περιβάλλοντος, έργα υποδομής κλπ.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗΣ
Ταύρος, Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ