Τετάρτη 14 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προκλητικές παραβιάσεις

Στην τακτική της φίμωσης των μικρών κομμάτων και ιδιαίτερα του ΚΚΕ εμμένουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Τα στοιχεία και του Δεκέμβρη 2006 για την πολυφωνία, που έδωσε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), αποδεικνύουν ότι η ενημέρωση περιορίζεται στις δραστηριότητες των δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο χρόνος που δόθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ μέσα από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών αγγίζει το 93%. Ο δικομματισμός εξακολουθεί να «ανθίζει» στο τοπίο της ενημέρωσης, με αποτέλεσμα οι μεγάλοι ιδιωτικοί σταθμοί, αλλά και η ΕΡΤ, να εξακολουθούν να παραβιάζουν την πολιτική πολυφωνία.

Η κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα η ΝΕΤ εμμένει στην προβολή του κυβερνητικού έργου με ποσοστό που ξεπερνά το 50%.

Το MEGA έχει σχεδόν αποκλεισμένο το ΚΚΕ, με ποσοστό μόλις 2,73%. Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης είπε χτες ότι θα κληθούν σε ακρόαση οι εκπρόσωποι του MEGA στην επόμενη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ. Το Συμβούλιο είχε καλέσει σε ακρόαση εκπροσώπους του ΑΝΤΕΝΝΑ για παραβιάσεις σε βάρος του ΚΚΕ από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων και στις ενημερωτικές εκπομπές που μεταδόθηκαν τον περασμένο Νοέμβρη. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ» είπε πως το ΕΣΡ δεν πήρε χτες απόφαση για ένα θέμα που είναι πολιτικό, επειδή απουσίαζε ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δ. Χαραλάμπης.

Το ΕΣΡ στη χτεσινή του συνεδρίαση επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 79.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, για παραβιάσεις που αφορούν τη μη υποβολή μετοχολογίων μέχρι τις 31/1/07 επέβαλε τα εξής πρόστιμα: 15.000 ευρώ στην «Τηλεόραση Αιγαίου», 15.000 ευρώ στην «Αρκαδική TV» και 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό «Δίκτυο 1» Νομού Καστοριάς. Στο ραδιόφωνο «Πολιτεία FM» του Νομού Λακωνίας επέβαλε πρόστιμο 4.000 ευρώ και για παραβιάσεις που αφορούν τη μη αποστολή στο ΕΣΡ της ροής προγράμματος που τους ζητήθηκε πρόστιμα 15.000 ευρώ στο «Ηράκλειο TV», 15.000 στο σταθμό του Νομού Χανίων «Κύδων TV».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ