Κυριακή 18 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

Βιώματα του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και βιώματα μελλοντικών γενιών. Ποιες κοινές πορείες, πάθη, παθήματα, μπορεί να έχουν οι ξεριζωμένοι σε αντίθεση με τους ισχυρούς, στο πέρασμα του χρόνου; Τι κληρονόμησε, κληρονομεί και θα κληρονομεί ένας απόκληρος; Πόσο επιδέξια μπορούν να συνδεθούν και τι κοινές αφετηρίες ή καταλήξεις μπορούν να έχουν τέτοιες «παράλληλες» ζωές; Επιτυγχάνεται η λύτρωση; Και αν ναι, με τι τρόπο;

Οι απαντήσεις δίνονται με μαεστρία, στο νέο βιβλίο του Γεράσιμου Ρηγάτου, «Ψάχνανε τον τρόπο να χαμογελάνε». Ο διακεκριμένος συγγραφέας (και σπουδαίος επιστήμονας - ερευνητής της ιατρικής), έρχεται με δέκα μικρά διηγήματα να ανεβάσει κι άλλο τον πήχη της ποιότητας στα νεοελληνικά γράμματα. Με τη μακροχρόνια και πρωτοποριακή προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη, καθώς επίσης και στην Ιστορία, στη Λαογραφία και τον Πολιτισμό της Ιατρικής και στη Λογοτεχνία, δεν είναι τυχαίο ότι ένα ακόμη διαμάντι ξεπηδάει από την πένα του: «Τότε ο πατέρας με τύλιξε στις κουβέρτες, τυλίχτηκε κι αυτός και ξαπλώσαμε λίγο πιο πέρα από το αδελφάκι μου, κάτω από τις χαρουπιές. Αυτά όλα έγιναν ακριβώς έτσι. Το μόνο που μπερδεύω μέσα μου είναι αν ήμουν εγώ το παιδί ή αν ήμουν ο πατέρας. Ισως ακόμα να ήμουν εγώ το μικρότερο αδελφάκι μου που βάλαμε στο χώμα, αλλά γι' αυτό έχω μεγάλη αμφιβολία».

Πρόκειται για ένα γοητευτικό βιβλίο, που η ποιότητα και η ικανότητα του δημιουργού του αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη του χτες, του σήμερα και σίγουρα εκείνον του μέλλοντος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ