Πέμπτη 15 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
Εντείνει τους τραμπουκισμούς η ΔΑΠ

Οσο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τόσο πληθαίνουν τα περιστατικά με μέλη και στελέχη της ΔΑΠ να προχωρούν σε επιθέσεις και τραμπουκισμούς, να προσπαθούν να παραβιάσουν αγωνιστικές αποφάσεις συλλόγων, να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση των φοιτητών.

Τραμπούκικη επίθεση απέναντι σε μέλη της ΚΝΕ με την ανοχή - όπως φάνηκε εκ των υστέρων - του προέδρου του ΤΕΙ Λαμίας, επιχείρησαν προχθές το πρωί μέλη της ΔΑΠ στο ΤΕΙ, με αποτέλεσμα ένα μέλος της ΚΝΕ να τραυματιστεί και να μεταφερθεί προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας. Οι ΔΑΠίτες (που το προηγούμενο βράδυ είχαν σκίσει προπαγανδιστικά υλικά της ΚΝΕ) επιτέθηκαν στα μέλη της ΚΝΕ με τη δικαιολογία ότι ...είχαν κολλήσει αφίσες σε μέρος που δεν επιτρεπόταν!

Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Συμβούλιο Φθιώτιδας της ΚΝΕ, που τονίζει: «Αυτή η τραμπούκικη τακτική της ΔΑΠ δείχνει το άγχος για την απομόνωσή της από τους σπουδαστές και τις ανησυχίες τους. Είναι πάγια πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - άλλωστε το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν - όποτε η φωνή αντίδρασης του λαού ενάντια στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις γιγαντώνεται, να φοβούνται το πολιτικό κόστος και να χρησιμοποιούν τέτοιους μηχανισμούς».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση, επισημαίνει: «Τεράστιες ευθύνες και κάλυψη σε τέτοιες πρακτικές παρέχει απλόχερα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λαμίας, Γ. Γιόφτσος, που αμέσως μετά την επίθεση έσπευσε να δώσει τα εύσημα στη ΔΑΠ για τις πράξεις της, λέγοντας απροκάλυπτα μπροστά στους σπουδαστές ότι "δίκιο είχαν τα παιδιά" (βλέπε ΔΑΠίτες)».

Το ΝΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να βγάλει πολιτικά συμπεράσματα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να δώσει απάντηση στην πολιτική που γεννά τέτοια φαινόμενα.

Στο Πολιτικό της Νομικής

Ακόμα, χτες, στο Πολιτικό της Νομικής, ομάδα στελεχών και μελών της ΔΑΠ προσπάθησε να «σπάσει» την κατάληψη του συλλόγου προκειμένου να δοθούν εξετάσεις, προχωρώντας σε τραμπούκικη επίθεση ενάντια σε φοιτητές που περιφρουρούσαν την απόφαση του συλλόγου τους. Η ομάδα της ΔΑΠ δε δίστασε να προχωρήσει στον ξυλοδαρμό των φοιτητών, με αποτέλεσμα ένας φοιτητής, μέλος της ΚΝΕ, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελαφριά κάκωση στο κεφάλι.

Η ΔΑΠ είχε και νωρίτερα αποπειραθεί να σπάσει την κατάληψη, αλλά οι φοιτητές την εμπόδισαν. Ετσι, επανέλαβε την προσπάθεια, μετά ξυλοδαρμού αυτή τη φορά, την ώρα που στα Προπύλαια βρισκόταν σε εξέλιξη η συγκέντρωση των φοιτητών, οπότε και η περιφρούρηση ήταν αποδυναμωμένη, καθώς οι φοιτητές συμμετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ