Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι «ευφυείς» εκφωνητές και η «ηλίθια» ακροάτρια!

Από την φιλόλογο Νέλλη Χανιά, από την Αθήνα, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,

Ο σεβασμός των Μ.Μ.Ε. προς τους ακροατές θεωρείται αυτονόητος, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για ραδιοφωνικό σταθμό της αποκαλούμενης ανανεωτικής Αριστεράς. Η πραγματικότητα, όμως, είναι τελείως διαφορετική:

Στις 5-2-2007 παρακολουθούσα εκπομπή στον Ρ/Σ «105,5 στο κόκκινο» με εκφωνητές την Ευγενία Λουπάκη και τον Χρυσόστομο Λουκά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της εκπομπής είπα την άποψή μου και έθεσα τρία (3) ερωτήματα: α) σε ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ, τι θέση θα πάρετε; (όλη η εκπομπή ήταν μια αντιπασοκική ρητορεία), β) αληθεύει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε υποστηρίξει παλιότερα ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου την κατοχύρωση και αναβάθμιση των πτυχίων των λεγόμενων κολεγίων; και γ) γιατί δεν ακούμε αντιδεξιά κριτική απ' τον αριστερό ραδιοσταθμό;

Τα ερωτήματα αυτά, όπως τα διατύπωσα, βεβαίως, δε μεταδόθηκαν. Στο τέλος της εκπομπής ξανατηλεφώνησα, διαμαρτυρόμενη για τη λογοκρισία με τα λόγια: «Είναι ελεύθερος ο Τύπος φθάνει μόνο να μη γράφει!» Η υπεύθυνη επί του τηλεφώνου θεώρησε πρέπον να με «στολίσει» με τα εξής λόγια:

«Κάθεστε στον καναπέ σας και μας κάνετε κριτική. Οσοι θέτετε τέτοια ερωτήματα είστε ηλίθιοι και φτωχά μυαλά!» Ρώτησα να μάθω ποιο είναι τ' όνομά της κι εκείνη μου απάντησε «Σούλα Κίτσα». Την ξαναρώτησα εάν επιμένει στο χαρακτηρισμό της κι εκείνη μου απάντησε: «Ναι, είσαι ηλίθια και κατάγγειλέ με όπου θέλεις».

Η κατάπληξή μου και η οργή μου ήταν μεγάλη! Μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα στην «Αυγή» και στο ραδιοσταθμό και από παραπομπές σε αναπομπές, δέχτηκε να μου μιλήσει ο κ. Βέκιος (από το Ρ/Σ), ο οποίος μου είπε ότι με τέτοιο όνομα, δε δουλεύει καμιά στο ραδιοσταθμό και ούτε λίγο, ούτε πολύ μου είπε ότι «μάλλον μίλησα σε λάθος τηλέφωνο και όχι στου ραδιοσταθμού». Στις έντονες διαμαρτυρίες μου, χαμήλωσε τους τόνους και μου είπε πως θα διερευνήσει το θέμα!

Οι υπεύθυνοι του ραδιοσταθμού δεν έδειξαν μόνον ασέβεια προς μία ακροάτρια αποκαλώντας την ηλίθια και πτωχή τω πνεύματι. Η κυρία που έδωσε ψεύτικο όνομα είναι θρασύδειλη και έχει συμπεριφορά κουκουλοφόρου. Και ο κ. Βέκιος που προσπάθησε να με βγάλει «τρελή», αποδεικνύει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να στείλεις κάποιον στο «Γκουαντάναμο». Και μην ισχυριστούν οι υψηλής νοημοσύνης «ανανεωτές» ότι για το περιστατικό φταίει το «γαμοσύστημα», όπως το αποκαλεί η «φανταστική Ευγενία» σε «Ανθηρό Ελληνα Λόγο», ενώ συγχρόνως και καθημερινά λοιδορεί τους ανελλήνιστους!..


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ