Παρασκευή 16 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Χαράλαμπος Καλύβας
Χαράλαμπος Καλύβας
Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από το θάνατο της μητέρας μου ΕΛΕΝΗΣ Ιωαννίδου - ΜΑΚΡΙΔΟΥ. Εφηβη εντάχθηκε αρχικά στην ΟΚΝΕ και αργότερα πέρασε στο ΚΚΕ, μέλος του οποίου παρέμεινε έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Σταυρούπολης.

Νικόλαος - Λάζαρος Μακρίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου, του δικού μας ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΛΑΝΑ, του κομμουνιστή, του ακάματου αγωνιστή, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Παναγιώτα - Γιάννης

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη του παππού μας ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΛΟΥΚΑ, ο οποίος πέθανε πολιτικός πρόσφυγας πριν από 30 χρόνια, στην Τασκένδη, πιστός έως το τέλος της ζωής του στα ιδανικά του κομμουνισμού, καθώς επίσης στη μνήμη της αγωνίστριας γιαγιάς μας ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ ΠΑΛΟΥΚΑ, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΝΕ Γρεβενών.

Τα εγγόνια τους

Βαγγέλης και Γιώργος Παλούκας

Παναγιώτα, Λαμπρινή και Λάμπρος Ντάγκας

* * *

Φωτ.

Στις 30 του περασμένου Γενάρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μητέρα μας ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ και 30 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της

* * *

Φωτ.

Αχιλλέας Μπλάνας
Αχιλλέας Μπλάνας
Στη μνήμη της ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑΣ ΗΛΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από το 1953, ΕΠΟΝίτισσας στην Κατοχή και μαχήτριας του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, ο σύντροφός της και τα παιδιά της προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου.

* * *

Στη μνήμη του ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης - αξιωματικού του ΕΛΑΣ - ο οποίος πέθανε στις 6 Φλεβάρη 2007, συμπολεμιστή και συνεξόριστού μου στα Γιούρα και στο Λακκί της Λέρου, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Βασίλης Γ. Καραμπάτσος, ΚΟΒ Νέας Χαλκηδόνας

* * *

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από μαθητής Γυμνασίου ακολούθησε το λαϊκό κίνημα. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Κατοχή ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, έλαβε μέρος στις μάχες που έγιναν στην Καλλιθέα και στις γύρω συνοικίες με τους κατακτητές και τους συνεργάτες τους. Συμμετείχε επίσης στο χτύπημα που έγινε σε γερμανική αποθήκη για να πάρουν όπλα, στην οποία τραυματίστηκε στην πλάτη και πιάστηκε.

Μεταφέρθηκε στη Μέρλιν. Αντεξε τα βασανιστήρια που υπέστη για να μην προδώσει τους συναγωνιστές του.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε στη διάρκεια του Εμφύλιου, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε στις 16 Μάη 1949 στο Λαζαρέτο της Κέρκυρας.

Στη μνήμη του προσφέρω 40 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά.

Σταματούλα Ηλκου
Σταματούλα Ηλκου
Ειρήνη Ντρούλια

* * *

Φωτ.

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΥΒΑΣ, από το Σερνικάκι Φωκίδας, μαχητής του ΔΣΕ στα Τμήματα του Διαμαντή, πιάστηκε στην Πάρνηθα και εκτελέστηκε το Μάρτη του 1948.

Στη μνήμη του και για τη γιορτή του η πατριώτισσά του Βαγγελιώ Λύτρα προσφέρει στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταξουργείου, 15 ευρώ.


Γιαννούλα Παλούκα
Γιαννούλα Παλούκα

Βαγγέλης Παλούκας
Βαγγέλης Παλούκας

Φωτεινή Μουρατίδου
Φωτεινή Μουρατίδου

Ελένη Μακρίδου
Ελένη Μακρίδου

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ