Πέμπτη 22 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εισιτήρια προαστιακού - μετρό

Με μείωση στις τιμές των εισιτηρίων του προαστιακού και του μετρό για τους σταθμούς της Ανατολικής Αττικής, επιχειρεί η κυβέρνηση να τονώσει τη χαμηλή επιβατική κίνηση των δύο συγκοινωνιακών μέσων στην περιοχή. Ταυτόχρονα, ο χρόνος προαναγγελίας των μειώσεων υπηρετεί και τις προεκλογικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα έχει ικανοποιήσει οικονομικά αιτήματα επαγγελματιών στον κλάδο των μεταφορών - συγκοινωνιών (ΚΤΕΛ, ταξί, φορτηγά), ενώ έχει δεσμευτεί για «μηδενικές» αυξήσεις στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας το 2007.

Τις μειώσεις στα εισιτήρια για τους σταθμούς Παλλήνης, Κάντζας και Κορωπίου ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών Μ. Λιάπης, εγκαινιάζοντας το νέο σταθμό του προαστιακού στην Πεντέλη. Σύμφωνα με τις υπουργικές ανακοινώσεις, από την 1η Μάρτη 2007:

  • Το απλό εισιτήριο μιας διαδρομής από το σταθμό Λαρίσης για Παλλήνη, Κάντζα και Κορωπί θα μειωθεί στο 1,80 ευρώ από 3 ευρώ που είναι σήμερα. Στο 1 ευρώ, από 2 ευρώ που είναι σήμερα, θα μειωθούν τα εισιτήρια από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Κορωπί και από Παλλήνη για Κορωπί.
  • Εξετάζεται η έκδοση ειδικής κάρτας για τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών, ώστε να παραμείνει γι' αυτούς η τιμή του εισιτηρίου από τους τρεις σταθμούς Παλλήνης, Κάντζας και Κορωπίου για το αεροδρόμιο στα 3 ευρώ, από 4 ευρώ που είναι σήμερα. Από το σταθμό «Μαγούλα» μέχρι και το σταθμό «Κορωπίου» ως ανώτατη τιμή του εισιτηρίου καθορίζεται το 1,80 ευρώ από 3 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ η τιμή της μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών του προαστιακού από την Παλλήνη μέχρι το Αεροδρόμιο σημερινής αξίας 80 ευρώ, θα μειωθεί στα 50 ευρώ. Στα 50 ευρώ από 65 θα μειωθεί και η ενιαία κάρτα όλων των μέσων μεταφοράς μέχρι το Κορωπί. Το εισιτήριο από το σταθμό Λαρίσης στην Πεντέλη, θα διαμορφωθεί στα 70 λεπτά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ