Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ
Παραμένουν ως έχουν...

Σαν - ουσιαστικά - μη γενόμενη, μπορεί να θεωρηθεί η 23η αγωνιστική για την τριάδα των προπορευομένων. Κέρδισαν, και η μεταξύ τους σχέση δε διαφοροποιήθηκε καθόλου. Αντίθετα, στα υπόλοιπα ζητούμενα υπήρξαν ανακατατάξεις. Οσο για τη διαιτησία, μια από τα ίδια...

Χαλαρή αλλά, τελικά, όχι εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό. Με 11άδα ανάγκης, οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν απέναντι στον υποτονικό Εργοτέλη. Ομως περίπου ένα δεκάλεπτο πριν το τέλος - ίσως λόγω του επικείμενου ντέρμπι, ίσως έλλειψης κινήτρου - «έσβησαν τις μηχανές» και παρατρίχα να ισοφαριστούν. Οπως είπε ο Τ. Λεμονής: «Μετά το γκολ του Εργοτέλη η αμυντική μας λειτουργία χαλάρωσε».

Μια καλή προπόνηση ήταν για τον Παναθηναϊκό η αναμέτρηση με τον Ηρακλή. Γρήγορα και εύκολα, οι γηπεδούχοι «καθάρισαν», αποκτώντας το δικαίωμα - χωρίς ρίσκο - να ρίξουν ρυθμό. Αντίθετα οι φιλοξενούμενοι ήταν (ξανά) κακοί και δυσχέραναν περισσότερο το έργο τους (παραμονή). «Γενικά τα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εύκολα. Στο δεύτερο είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε παίκτες, να παίξουμε με ηρεμία και να σκεφτούμε τον αγώνα της Τετάρτης με την Ξάνθη», αναγνώρισε ο Μουνιόθ.

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ. Που - έχοντας ως μέτρο σύγκρισης τα τελευταία παιχνίδια της - έδειξε και σημάδια βελτίωσης. Ομως στην κρίση, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η δυναμικότητα και αγωνιστική κατάσταση της αντιπάλου. Υπό αυτό το πρίσμα τα λάθη και τα μειονεκτήματα των «κιτρινόμαυρων» αποκτούν μεγαλύτερη βαρύτητα. Αμφότερες οι άμυνες θύμιζαν πολλές φορές συνοικιακές συναντήσεις πιτσιρικάδων. Τη νίκη χαρακτήρισε πιο σημαντική από όλα ο Φερέρ, ενώ ο Κατσαβάκης τόνισε ότι η ομάδα του μπορούσε το κάτι παραπάνω.

Σπουδαία νίκη του Αρη, που ξαναπέρασε τέταρτος. Το ίδιο για Λάρισα και Πανιώνιο, που από την παραμονή μπορούν να ονειρεύονται... Ευρώπη. Εξάλλου η 23η αγωνιστική έφερε και το τέλος της συνεργασίας του Σάββα Κωφίδη (αντικαταστάτης του ο Κεχαγιάς) με την Ξάνθη, μετά τη λευκή ισοπαλία της ομάδας κόντρα στο Αιγάλω, που βάζει σε περιπέτειες τους ακρίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ