Τρίτη 27 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Κώστας Κοϊνης
Κώστας Κοϊνης
Φωτ.

Υπάρχουν ακόμη μερικοί από εκείνους που αγάπησαν και με ιδιαίτερη συγκίνηση θυμούνται τον ΚΩΣΤΑ Μ. ΚΟΪΝΗ από το Κουτάκι Φωκίδας, τον εξαιρετικό, ευγενικό νέο, το δραστήριο συνδικαλιστή και πιστό ιδεολόγο κομμουνιστή, ο οποίος πριν από 71 χρόνια, στις 27 Φλεβάρη 1936, «έφυγε» πικραμένος από τη σκληρή ζωή του, στα 25 χρόνια του, χτυπημένος από βαριά αρρώστια.

Στη μνήμη του προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συζύγου, πατέρα και παππού στελέχους του ΚΚΕ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ και στη μνήμη των αδελφών του ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ, ΜΠΑΜΠΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, ΤΖΑΒΕΤΑΣ και ΝΙΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΤΟΥ, καθώς επίσης στη μνήμη των γονιών μου ΕΛΕΝΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΖΟΥΛΗ, του θείου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΤΖΟΥΛΗ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε στο Γράμμο το 1949, της κόρης του ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΛΑΣ και του γαμπρού μου ΤΑΚΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, αξιωματικού του ΔΣΕ, πρόσφερα 120 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Δέσποινα Στεφανάτου, τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Ο πατέρας μου ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ συνειδητοποίησε το ρόλο των ιμπεριαλιστών κατά τη Μικρασιατική εκστρατεία κατά την οποία πολέμησε για δύο χρόνια. Οταν τέθηκε ζήτημα αντίστασης ενάντια στην τριπλή κατοχή, πρωτοπόρος οργάνωσε το χωριό του (Παπαδού, Χάνια, Σκάλα) στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και ανέπτυξε το Λαϊκό Δικαστήριο.

Γεράσιμος Στεφανάτος
Γεράσιμος Στεφανάτος
Μετά το δημοψήφισμα του 1946 έγιναν εναντίον του τρεις απόπειρες δολοφονίας από Χίτες, ώσπου τελικά τον συνέλαβαν και τον φυλάκισαν στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη και τον Πύργο.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης στη μνήμη της μητέρας μου ΜΑΡΙΑΣ προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής» για την Οικονομική Εξόρμηση.

Γιάννης Αναστόπουλος

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από το θάνατο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, από την Αμαλιάδα, ο οποίος πέθανε στην Καισαριανή στις 28 Φλεβάρη 1985. Ηταν συμμαθητής του Νίκου Μπελογιάννη. Στον πόλεμο του '40 έλαβε μέρος στη μάχη της Κορυτσάς, της Πρεμετής και του Αργυροκάστρου. Στην Κατοχή αντάρτης του ΕΛΑΣ - με τον Αρη έλαβε μέρος στη μάχη στο Μικρό Χωριό Ευρυτανίας, στη Μάνδρα και σε άλλες. Εκλέχτηκε Εθνοσύμβουλος στην Κυβέρνηση του Βουνού.

Εμεινε πιστός ως το θάνατό του στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Ζωή και τα παιδιά του Κώστας, Νίκος και Σταυρούλα και οι εγγονές του Ζωή και Νίκη προσφέρουν 60 ευρώ στο ΚΚΕ, 30 ευρώ στο Παράρτημα Καισαριανής της ΠΕΑΕΑ και 30 ευρώ στο ΠΑΜΕ.

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, ο οποίος πέθανε πρόσφατα και κηδεύτηκε στην Κεφαλονιά, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Παραρτήματος Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ και για πολλά χρόνια πρόεδρός του.

Στη μνήμη του, το Παράρτημα προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κολιάτσου και το ΔΣ του Παραρτήματος εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στα παιδιά του Κώστα Παγουλάτου.

* * *

Ο πατέρας μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ιωάννη ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, συμμετείχε στην πρώτη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ στον Κίσσαβο. Με την ίδρυση του ΕΛΑΝ πέρασε στον αγώνα στη θάλασσα και με το καΐκι του μετέφερε πολεμοφόδια για τους αντάρτες. Οι Γερμανοί ανατίναξαν το καΐκι στο λιμάνι του Βόλου. Ο πατέρας μου πιάστηκε και κλείστηκε στα κρατητήρια της Ασφάλειας στον Πειραιά.

Παναγιώτης Κυριαζόπουλος
Παναγιώτης Κυριαζόπουλος
Η μητέρα μου ΑΓΛΑΪΑ Κ. Χαδούλη - ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ υπέφερε τις συνέπειες της αγωνιστικής πορείας της ζωής τους. Και οι δύο ήταν μέλη του ΚΚΕ.

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Ιωάννη ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, πολιτικός επίτροπος Λόχου του ΔΣΕ, έλαβε μέρος στις μάχες στη Σπηλιά Κισσάβου, στον Ολυμπο, στο Γράμμο και το Βίτσι.

Ο ΧΑΪΔΟΥΛΗΣ Ιωάννη ΧΑΪΔΟΥΛΗΣ συμμετείχε και αυτός στην πρώτη ανταρτοομάδα του ΕΛΑΣ στον Κίσσαβο. Μετά τη Βάρκιζα δεν παρέδωσε το όπλο του. Στον Εμφύλιο υπηρέτησε στης 123η Ταξιαρχία του ΔΣΕ.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Νικολάου ΒΟΓΙΑΣ (Καριτσιώτης) ήταν αρχηγός του Αρχηγείου Κόζιακα. Συμμετείχε και αυτός στην πρώτη ανταρτοομάδα στον Κίσσαβο. Δεν παρέδωσε το όπλο και αργότερα συνέχισε τον αγώνα από τις τάξεις του ΔΣΕ. Το 1947 αυτοκτόνησε για να μην πέσει στα χέρια του αστικού στρατού.

Στη μνήμη τους προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου «Αγ. Δημητρίου».

Καίτη Αναστασίου

* * *

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΚΗΤΑΚΗ, πατέρα του συντρόφου μας Θάνου, προσφέρουμε, μέσω της Αχτίδας Εκπαιδευτικών 90 ευρώ στο ΚΚΕ.

Η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Κέντρου


Κώστας Παγουλάτος
Κώστας Παγουλάτος

Κώστας Αναστόπουλος
Κώστας Αναστόπουλος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ