Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Αναδιοργάνωση» με... εθελούσια έξοδο

Τη μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου» επέλεξε η διεύθυνση του «Ελεύθερου Τύπου» στην πορεία, όπως ισχυρίζεται, της αναδιοργάνωσης της εφημερίδας. Θέτει - όπως αναφέρεται σε χτεσινή της ανακοίνωση - στη διάθεση των εργαζομένων στην εφημερίδα «Πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου».

Να υπενθυμίσουμε ότι τη μέθοδο αυτή έχουν χρησιμοποιήσει το τελευταίο κυρίως διάστημα ιδιοκτήτες ΜΜΕ για να εξαναγκάσουν στην ουσία εργαζόμενους να αποχωρήσουν από τα Μέσα στα οποία εργάζονται.

Το Πρόγραμμα της εθελούσιας εξόδου για τον «Ελεύθερο Τύπο» ισχύει από τις 27 Φλεβάρη μέχρι και τις 9 Μάρτη. Προβλέπει για όσους έχουν συμπληρώσει από 1 έως 10 χρόνια πραγματικής εργασίας, αποζημίωση αυξημένη κατά 70% σε σχέση με την προβλεπόμενη από το νόμο. Για όσους έχουν συμπληρώσει 11 έως 20 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας αποζημίωση αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την προβλεπόμενη από το νόμο, ενώ για όσους έχουν συμπληρώσει πραγματική υπηρεσία από 21 χρόνια και πάνω, η αποζημίωση θα είναι αυξημένη κατά 25%.

  • Την εθελούσια έξοδο 50-60 εργαζομένων είχε ζητήσει και ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash» επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα του σταθμού. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είχε πει, ο σταθμός θα έκλεινε. Τελικά το δρόμο της εθελούσιας εξόδου «πήραν» 51 εργαζόμενοι του «Flash», από τους οποίους οι 40 είναι δημοσιογράφοι. Ο ραδιοφωνικός σταθμός λειτουργεί προς το παρόν με 90 εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ