Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Σύμβαση» ΑΝΤΕΝΝΑ με «Μακεδονία TV»

Παραβίαση της πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ

Πρόστιμα συνολικού ύψους 305.000 ευρώ επέβαλε χτες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Στον τηλεοπτικό σταθμό «Μακεδονία» επιβλήθηκε πρόστιμο 200.000 ευρώ γιατί ανέθεσε το συνολικό του πρόγραμμα στον ΑΝΤΕΝΝΑ. Ο νόμος ορίζει ότι το πρόγραμμα που παραχωρείται δεν πρέπει να υπερβαίνει το 30%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία σύμβασης της 3ης Ιούλη 2000, ο ΑΝΤΕΝΝΑ παρέχει - όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης - στο «Μακεδονία» μεταξύ άλλων κατευθύνσεις για τη δομή του προγράμματος, επιλογές έμψυχου δυναμικού, συμβουλές για οικονομικά θέματα, πληροφορίες στον ενημερωτικό τομέα, χρήση κινητών εγκαταστάσεων, υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Προβαίνει επίσης στην εξαγορά ελληνικών και ξένων προγραμμάτων. Η σύμβαση έχει λήξει, αλλά - όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΣΡ - τα στοιχεία «κατατέθηκαν πρόσφατα». Η πλειοψηφία έκρινε ότι υπήρξε συνολική ανάθεση του προγράμματος. Ο Ιωάννης Λασκαρίδης, ο αντιπρόεδρος Δ. Χαραλάμπης και το μέλος Ν. Κουράκης θεώρησαν ότι δε συντρέχει λόγος κυρώσεως.

Για παραβίαση της πολιτικής πολυφωνίας σε βάρος του ΚΚΕ επιβλήθηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ πρόστιμο 40.000 ευρώ. Το εν λόγω κανάλι το Νοέμβρη του 2006 είχε σχεδόν εξαφανίσει το ΚΚΕ, με ποσοστό προβολής του Κόμματος μόλις 1,98%.

Επιβλήθηκαν ακόμα πρόστιμα 15.000 ευρώ στο «Κανάλι 10» του Νομού Αττικής για παρεμβολές στην ΕΤ-3 και στο ALTER 50.000 ευρώ για υποβάθμιση προγράμματος στην εκπομπή «Παρατράγουδα».

Χτες το ΕΣΡ έδωσε και τα στοιχεία του πρώτου δεκαπενθήμερου του Γενάρη 2007 για την πολιτική πολυφωνία. Και πάλι τα ποσοστά είναι σε βάρος των μικρών κομμάτων και κυρίως σε βάρος του ΚΚΕ. Χαρακτηριστικά είναι τα ποσοστά σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς ακόμα και στη ΝΕΤ. Η φίμωση του ΚΚΕ είναι φανερή σε όλους σχεδόν του ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Το χαμηλότερο ποσοστό είναι στο MEGA, με ποσοστό μόλις 1,96%. Τα ποσοστά του ΚΚΕ στα υπόλοιπα κανάλια είναι: ΝΕΤ 4,46%, ΑΝΤΕΝΝΑ 2,44%, ALPHA 4,76%, STAR 2,64% και ALTER 3,76%. Αξιοσημείωτο αυτή τη φορά είναι ότι το ΛΑΟΣ εμφανίζεται με ποσοστά και μάλιστα αυξημένα. Μάλιστα στον ΑΝΤΕΝΝΑ το ποσοστό φθάνει στο 3,12% και στο MEGA 2,80%.

Σύμφωνα και με αυτά τα στοιχεία τη μερίδα του λέοντος παίρνουν τα δύο μεγάλα κόμματα με ποσοστό που ξεπερνά το 90%. Στη ΝΕΤ η προβολή της κυβέρνησης - ΝΔ είναι 51,38%, ενώ του ΠΑΣΟΚ 37,24%, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι η κρατική τηλεόραση δεν αποβάλει τις κυβερνητικές αλλά και δικομματικές της εξαρτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ