Πέμπτη 1 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαφήμιση ... της «χορηγίας»

«Κωδικοποίηση» της αντιδραστικής ιδεολογικής προπαγάνδας αποτελεί η χτεσινή ημερίδα που διοργάνωσε το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών με θέμα «Ευεργετισμός, Χορηγία, Φιλανθρωπία, Εθελοντισμός»(!), σε συνεργασία με την πολιτιστική εταιρεία «Αίνος».

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρ. Ζαχόπουλος, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο στην «πολιτιστική χορηγία», διαφημίζοντας φυσικά και τον πρόσφατο σχετικό νόμο. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι ο νόμος στοχεύει και στην επέκταση της «χορηγίας» «και στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς», αποκαλύπτοντας έτσι την πρόθεση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει στο κεφάλαιο και τον «σκληρό πυρήνα» της κρατικής πολιτιστικής προστασίας, παρά τις «διαβεβαιώσεις» ότι «η ευθύνη της πολιτείας δεν αίρεται».

Θύμισε επίσης ότι η «χορηγία» αποτελεί ντιρεκτίβα της ΕΕ, σημειώνοντας ότι από το 1986 το Συμβούλιο των Υπουργών Πολιτισμού «υιοθέτησε την απόφαση 86/0 320/2002, στην οποία διαπίστωνε ότι ο συνδυασμός κρατικής και ιδιωτικής υποστήριξης αποφέρει οφέλη στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά και στις πολιτιστικές δραστηριότητες (...) με την επισήμανση ότι η χορηγία ωφελεί και τα δύο μέρη, καθώς και ότι συντελεί στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ