Σάββατο 3 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ο τελευταίος έρωτας

Σκηνή από την ταινία «Τελευταίος έρωτας στον κόσμο»
Σκηνή από την ταινία «Τελευταίος έρωτας στον κόσμο»

Το βραβευμένο ερωτικό δράμα ταϊλανδέζικης παραγωγής «Τελευταίος έρωτας στον κόσμο», σκηνοθετημένο από τον Πεν Εκ Ραταναρουάγκ και βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μπράμπντα Γιούν, θα μεταδώσει απόψε στις 24.00 η ΕΤ1.

Ο Κέντζι είναι ένας Ιάπωνας που ζει στην Μπανγκόκ αναζητώντας σημάδια που θα του αποδείξουν την αξία της ύπαρξής του. Η αυτοκτονία τού έχει γίνει έμμονη ιδέα, και φαντάζεται το θάνατο σαν την απόλυτη ευδαιμονία: Το επακόλουθο τέλος μιας χωρίς νόημα ζωής που του φαίνεται να στοιχειοθετείται απλώς από μια σειρά τυπικών πράξεων. Εχει αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πολλές φορές, φροντίζοντας κάθε φορά μέχρι και την τελευταία αισθητική λεπτομέρεια. Αλλά η μοίρα του παίρνει άλλο δρόμο διότι, κάθε φορά, κάτι απρόοπτο συμβαίνει. Ενα βράδυ, εκεί που ετοιμάζεται να πέσει από μια γέφυρα, γίνεται η αιτία του τυχαίου θανάτου της Νιντ, τη στιγμή που έτρεξε να τον σώσει. Η Νιντ εργαζόταν σε κακόφημο μπαρ και τσακωνόταν συχνά με την αδελφή της, Νόι, με αφορμή τον κοινό τους εραστή, έναν ύποπτο τύπο που έχει πάρε-δώσε με τους γιακούζα (γιαπωνέζικη μαφία). Η Νόι, που είναι παρούσα τη στιγμή του τροχαίου, θα φέρει μια φοβερή, αλλά και ζωτικής σημασίας αναστάτωση στη ζωή του Κέντζι. Οι δυο τους βρίσκονται ξαφνικά μαζί σ' ένα παιχνίδι του πεπρωμένου, και μαζί θα μοιραστούν την κρυφή ελπίδα να βρουν τον έρωτα και την εξιλέωση. Μια ανθρώπινη ερωτική ιστορία, στην οποία κυριαρχούν μοναξιά, απελπισία και θάνατος. Παίζουν οι Ασάνο Ταντανόμπου, Σινίτα Μπουνισάκ, Λάιλα Μπουνισάκ, Τακάσι Μίκε.

«Ιπτάμενος και τζέντλεμαν». Η ταινία αφηγείται τις προσπάθειες του Ζακ να ξεπεράσει την τραυματική παιδική του ηλικία και να προσαρμοστεί στην αυστηρή πειθαρχία της στρατιωτικής ακαδημίας. Η σκηνοθεσία είναι του Τέιλορ Χάκφορντ και πρωταγωνιστούν οι Ρίτσαρντ Γκιρ και Ντέμπρα Γουίνγκερ (STAR, 22.30).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ