Παρασκευή 11 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΓΕΓΟΝΟΤΑ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

1943 Με διαταγή του Γενικού Στρατηγείου ο ΕΛΑΣ μετατρέπεται σε τακτικό στρατό.

1962 Οι «δίδυμοι του διαστήματος» Αντριάν Νικολάγιεφ στο «Βοστόκ 3» και Πάβελ Πόποβιτς στο «Βοστόκ 4» διανύουν 2.600.000 χιλιόμετρα και 2.000.000 χιλιόμετρα αντιστοίχως πραγματοποιώντας περιστροφές γύρω από τη Γη σε μικρή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Δοκιμάζουν την αντοχή του ανθρώπου στην έλλειψη βαρύτητας, καθώς και την αντοχή των διαστημοπλοίων και επιστρέφουν με διαφορά έξι λεπτών στην Καραγκάντα του Καζακστάν.

1965 Επιβεβαιώνεται το κυρίαρχο του Κυπριακού κράτους και δεν καταδικάζονται οι ενέργειες της κυπριακής κυβέρνησης στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ επί της τουρκικής προσφυγής. Ωστόσο τα ψήφισμα εμποδίζει την κυπριακή κυβέρνηση να εκκαθαρίσει του τουρκικούς θυλάκους.

1966 Η Ινδονησία και η Μαλαισία υπογράφουν συμφωνία με την οποία τερματίζεται ο τριετής ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ των δυο χωρών.

1972 Οι Βορειοβιετναμέζοι σφυροκοπούν τη Σαϊγκόν, ενώ στο Παρίσι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Χένρι Κίσινγκερ και ο Βορειοβιετναμέζος διαπραγματευτής Λε Ντουκ Θο καταλήγουν σε μια πρώτη μορφή συμφωνίας.

1977 Οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Παναμάς καταλήγουν σε συμφωνία βάσει την οποίας η υπό αμερικανική επικυριαρχία Διώρυγα του Παναμά θα περιέλθει στη δικαιοδοσία της χώρας το έτος 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ